Acesta este ultimul weekend de vară, în doar câteva zile toamna își intră în drepturi. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, iar ploile abundente pun stăpânire pe România în următoarea perioadă.

Citește si: Meteo prânz 24.08.2022

La început de toamnă avem parte de ploi în cantități excedentare. Specialiștii au anunțat prognoza meteo pentru prima lună de toamnă, iar precipitațiile apar în cantități mari în toată țara.

Totodată, ca până acum, temperaturile se anunță, în general, puțin mai ridicate decât normalul perioadei.

Vremea în luna septembrie

Săptămâna 29.08.2022- 05.09.2022.

În zilele ce urmează, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei calendaristice în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Citește si: VIDEO- Ploile au făcut ravagii în toată țara: patru autovehicule au rămas blocate într-un pasaj, la Târgovişte

Regimul pluviometric va fi excedentar în toată țara, dar în special în zonele montane.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Săptămâna 05.09.2022- 12.09.2022.

În acest interval, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Și de data aceasta, cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile nord-vestice, dar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Săptămâna 12.09.2022- 19.09.2022.

Valorile termice medii se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar sunt vizate ma mult regiunile estice și sud-estice.

Citește si: Meteorologii au emis un nou Cod galben de vreme instabilă în România- HARTA

Regimul pluviometric va avea o tendință excedentară în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 19.09.2022- 26.09.2022.

Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă a anului, pe întreg teritoriul României.

Citește si: Prognoza meteo ANM, 26- 28 august 2022. Cum va fi vremea în weekend și unde sunt anunțate ploi

Cantitățile de precipitații estimate pentru finalul lunii septembrie vor fi în general apropiate de cele normale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si