Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a anunţat luni dimineaţa că se află în drum spre centrala nucleară ucraineană din Zaporojie, ţinta unor noi bombardamente în ultimele zile.

"A venit ziua", a scris Rafael Grossi pe Twitter. "Misiunea AIEA spre Zaporojie este de acum pe drum. Trebuie să protejăm securitatea Ucrainei şi a celei mai mari centrale din Europa",  a mai spus el.

Citeste si: Alertă la centrala nucleară Zaporojie. "Infrastructura centralei a fost afectată. Există risc de radiații"

Șeful AIEA a precizat că misiunea va ajunge la faţa locului "cel mai târziu în această săptămână".

Noi atacuri în zona centralei nucleare

Forțele rusești au bombardat orașele ucrainene de peste râul de la centrala nucleară Zaporojie, au declarat luni oficialii ucraineni, în timp ce bombardamentele din jurul centralei au alimentat temerile privind un dezastru de radiații.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a avut duminică o întâlnire cu reprezentanți din apărare și securitate din Ucraina.

Citeste si: China îi cere lui Putin să pună capăt „ruletei rusești”

Noi bombardamente au vizat în ultimele 24 de ore perimetrul centralei nucleare din Zaporojie (sud-estul Ucrainei), au anunţat sâmbătă Rusia şi Ucraina, acuzându-se reciproc de acestea.

Trupele ruseşti au bombardat zona "în mai multe rânduri în cursul ultimei zile", anunţa sâmbătă pe Telegram compania naţională ucraineană Energoatom.

Nivel normal de radiații la Zaporojie. Momentan

Artileria rusă a bombardat duminică localităţi din apropierea centralei nucleare de la Zaporojie, aflate pe celălalt mal al Niprului, au declarat oficialităţi locale.

Ministerul apărării de la Moscova a comunicat că ucrainenii bombardează zona. Purtătorul de cuvânt al ministerului, generalul Igor Konaşenkov, a declarat că două atacuri au lovit pe terenul centralei, însă nivelul radiaţiilor se menţine normal.

Compania ucraineană Energoatom a confirmat că radiaţiile nu au crescut şi a transmis că nu are informaţii despre noi atacuri.

Centrala a fost ocupată de forţele ruse încă din martie, la începutul invaziei în Ucraina, iar ulterior Moscova şi Kievul s-au acuzat reciproc în repetate rânduri de bombardamente care periclitează cea mai mare instalaţie energetică nucleară din Europa. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si