Cum să prepari cel mai gustos bulion. Gospodinele au început deja să pregătească cămara pentru iarnă, iar de pe rafturi nu poate lipsi deliciosul bulion de roșii. Iată cum prepari cel mai bun bulion, cu cantități exacte. Rețeta pas cu pas!

Primul lucru de care gospodinele trebuie să țină cont este alegerea roșiilor: acestea nu trebuie să fie verzi, dar nici foarte coapte. Roșiile ideale pentru bulionul de casă sunt roșiile cărnoase, dar nu zemoase. 

Mașina de tocat roșii este ajutorul gospodinelor. După ce roșiile au fost tăiate în bucăți mai mari sau în două părți sucul acestora se colectează într-un vas corect.

Cum să prepari cel mai gustos bulion

Cum să prepari cel mai gustos bulion. Cantitățile exacte și rețeta pas cu pas

Ingrediente pentru bulion

  • 10 kilograme de roșii
  • 3 linguri de sare grunjoasă
  • 3 linguri de zahăr
  • ulei de floarea soarelui pentru „sigilare”

Cum se prepară bulionul acasă? Rețeta pas cu pas

Atunci când alegeți roșiile, trebuie să fiți atenți să nu fie lovite, să fie coapte și cărnoase, pentru un rezultat final excelent. Acestea se spală roșiile bine sub un jet de apă rece, li se scot codițele și se taie în bucăți mai mari sau în două.

Bucățile de roșii obținute se pun în mașina de separat pielițe și semințe sau în mașina de pasat. Cu ajutorul acesteia reușiți să separați sucul și pulpa, nelipsite pentru această rețetă delicioasă de bulion.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Mâncare vegană cu năut. O rețetă simplă și delicioasă

Un alt mod pentru a mărunți roșiile este de a le pune la fiert, după ce au fost tăiate bucăți mai mari. Nu este necesar ca focul de la aragaz să fie mare, după ce s-au fiert bine se pun într-o sită și se pasează cu o lingură de lemn până când se obține pulpa și sucul.

Cum să prepari cel mai gustos bulion

Cum să prepari cel mai gustos bulion. Cantitățile exacte și rețeta pas cu pas

În cratițe sau oale joase, care au o deschidere largă, se pun pulpa și sucul obținut prin pasare. Astfel de vase sunt recomandate pentru că dacă veți fierbe bulionul mai mult timp, acesta va căpăta o culoare brună. Bulionul se fierbe amestecând din când în când cu lingura de lemn pentru a nu se lipi de fundul vasului în care fierbe.

După ce a scăzut zeama semnificativ, se adaugă și sarea, precum și zahărul dizolvat în puțină apă fierbinte în prealabil.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Se mai dă compoziția în câteva clocote, după care se pune bulionul în borcane sterilizate. Culoarea obținută trebuie să fie deschisă. Se acoperă borcanele cu o pătură și se lasă la temperatura camerei o zi, după care se mută în cămară, la răcoare.

Pentru a fi sigure puteți turna un strop de ulei în fiecare borcan, înainte de a pune capacul. În acest mod vă asigurați că bulionul nu va fermenta pe parcursul iernii.

Citeste si: Trei rețete delicioase cu ardei kapia roșu


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si