“Federaţia Română de Lupte îşi exprimă regretul faţă de pierderea uriaşă a celui care a scris o însemnată parte a istoriei luptelor româneşti. Sincere condoleanţe familiei şi apropiaţilor!”,  a notat forul pe Facebook.

Reușitele lui Gheorghe Berceanu, supranumit ''Hercule de buzunar''

Gheorghe Berceanu s-a născut în anul 1949 și a început să practice luptele greco-romane la Clubul Electroputere din Craiova, sub îndrumarea antrenorului Ilie Marinescu.

Mai apoi, sportivul s-a transferat la clubul Steaua Bucuresti unde a fost legitimat până la retragerea din activitatea sportivă, notează jurnaliștii de la  news.ro. În limitele categoriei 48 kg a cucerit opt titluri naţionale. A participat la două ediţii ale JO, în 1972, la Munchen, unde a cucerit titlul olimpic, şi în 1976, la Montreal, unde a obţinut medalia de argint. A fost triplu campion european, in 1970, 1972 si 1973 si dublu campion mondial, in 1969 si 1970.

Citeste si: Dragoste cu năbădăi la Penitenciarul Mărgineni. O angajată și-a dat demisia după ce s-a îndrăgostit de un interlop

''La Olimpiada de la Munchen '72, Gheorghe Berceanu cucerea titlul la greco-romane, cat. 48 de kg, spulberându-şi toţi adversarii. Inima 'uriaşului' luptător a încetat să mai bată la doar 72 de ani. Gheorghe Berceanu a fost şi va fi un erou al luptelor româneşti.

Supranumit 'Hercule de buzunar', pentru statura sa (avea doar 1,50 metri), sportivul legitimat la Steaua a avut rezultate uriaşe pe saltea'', a transmis, marţi, CSA Steaua Bucureşti pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

După retragerea din activitatea competiţională a devenit antrenor la secţia de lupte greco-romane a clubului Steaua Bucureşti. A primit titlul de Spotiv Emerit, iar in 2000 i-a fost conferit Ordinul national „Pentru Merit” în grad de cavaler.

Citeste si: Situație comică la fabrica Chanel din Franța. Mai mulți români au crezut că vor da lovitura: „Îmi trebuiau niște paleți pentru struguri”

La începutul lunii septembrie a acestui an, cu ocazia Campionatului Mondial de Lupte Seniori de la Belgrad, Gheorghe Berceanu urma să fie inclus in Hall of Fame-ul Federatiei Internaţionale de Lupte.

Citeste si: Colegiul Medicilor se opune proiectului care prevede pedeapsa cu închisoare pentru consumul de droguri


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si