Doi angajați ai ambasadei ruse din Kabul au fost uciși după ce un atacator sinucigaș a detonat explozibili lângă intrarea instituției, într-o explozie care a rănit alți 11 oameni, a anunțat luni Ministerul rus de Externe.

Citeste si: Anunțul momentului de la CIA. România a devenit țară sursă de canabis

Poliția afgană a transmis că două persoane au murit în atentat, dar nu a făcut publică identitatea victimelor, în timp ce atacatorul a fost împușcat mortal de paznicii ambasadei ruse.

Citeste si: Înjunghieri în masă în Canada: cel puțin 10 morți și 15 răniți

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Atacatorul sinucigaș a fost recunoscut și împușcat de paznicii ambasadei ruse înainte de a ajunge la țintă. Încă nu există informații despre victime”, a declarat Mawlawi Sabir, șeful districtului de poliție în care a avut loc atacul, conform Reuters.

Anunțul de la Moscova despre uciderea diplomaților ruși

Ministerul rus de Externe a declarat luni la prânz că un militant necunoscut a declanșat un dispozitiv exploziv lângă intrarea în secția consulară a ambasadei din Kabul, în jurul orei locale 10:50.

„În urma atacului, doi angajați ai misiunii diplomatice au fost uciși și există victime și printre cetățenii afgani”, a spus ministerul de la Moscova.

Citeste si: Atac armat într-o grădiniţă din China. Trei persoane au murit și alte șase au fost rănite

Poliţia afgană a precizat la rândul său că un kamikaze a detonat explozibili în apropiere de intrarea ambasadei Rusiei la Kabul, adăugând că atacatorul a fost împuşcat de agenţii de pază în timp ce se apropia de poartă.

Rusia este una dintre puținele țări care și-a menținut o ambasadă la Kabul, după ce talibanii au preluat țara în urmă cu mai bine de un an.

Citeste si: VIDEO Atentat în Afganistan: Cel puţin 18 persoane au murit, printre care un cleric apropiat talibanilor

Deși Moscova nu recunoaște oficial guvernul talibanilor, aceștia au purtat discuții cu oficialii de la Kremlin asupra unui acord de furnizare de benzină și alte mărfuri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si