Charles al III-lea a fost proclamat rege al Regatului Unit  și al mai multor țări începând cu data de  , în urma decesului mamei sale, Regina Elisabeta a II-a. Charles este fiul reginei Elisabeta a II-a și al soțului ei, Prințul Philip, Duce de Edinburgh.

Care este numele întreg al Regelui Charles al III-lea

După moartea Reginei Elisabeta a II-a, fiul ei, Charles al III-lea a fost proclamat Rege al Regatului Unit.

Astfel, pe data de 10 septembrie 2022 Charles al III-lea a fost proclamat, oficial regele Marii Britanii, într-o ceremonie la Londra.

Iată care este, de fapt, numele real al Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii! 

Citeste si: Anglia în doliu. Cum își plâng britanicii preaiubita regină. 96 de salve de tun, în memoria Reginei Elisabeta a II-a

Care este numele întreg al Regelui Charles al III-lea

Care este numele întreg al Regelui Charles al III-lea

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Numele întreg al Regelui Charles al III-lea, fiul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, este Charles Philip Arthur George. 

În timpul vieții mamei sale, Prințul Charles a purtat titlul de Prinț de Wales, alături de Duce de Cornwall și Duce de Rothesay, titluri purtate în mod tradițional de moștenitorul tronului Angliei, respectiv al Scoției.

Așadar, Charles este moștenitorul care a purtat cel mai mult timp aceste titluri în întreaga istorie a Regatului Unit și a statelor sale predecesoare.

Citeste si: Regele Charles al III-lea, primul discurs în Parlamentul britanic

Charles avea doar trei ani la urcarea pe tron a mamei sale, regina Elisabeta a II-a. El a devenit atunci prinț moștenitor și fiind fiul cel mare al suveranului, automat a preluat titlurile de Duce de Cornwall, Duce de Rothesay, Conte de Carrick, Baron de Renfrew, Lord de Isles și Prinț al

Scoției în plus față de cel de Prinț al Regatului Unit. 

Cine au fost Charles I și Charles al II-lea?

Regele Charles I a fost rege al Angliei, Scoției și Irlandei din data de 27 martie 1625 până la execuția sa din luna ianuarie a anului 1649. 

Regele Charles al II-lea a fost rege al Angliei, Scoției și Irlandei din data de 30 ianuarie 1649 sau de la 29 mai 1660 și până la moartea sa. Părinții lui Carol al II-lea al Angliei, așa cum i se mai spunea, au fost regele Carol I al Angliei și regina Henrietta Maria a Franței, sora regelui Ludovic al XIII-lea al Franței.

Citeste si: Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc pe 19 septembrie, la Westminster Abbey


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si