Tinerii pot călători fără bani prin toată Europa cu trenul, timp de 30 de zile, în cadrul unui program care dă celor cu vârsta de 18 ani posibilitatea de a descoperi continentul prin intermediul călătoriilor. Există condiții care trebuiesc îndeplinite pentru a fi eligibili.

Citește si: Noi modificări la OUG privind facturile la energie. "Bisericile nu au fost prinse, este o eroare"

Adolescenții de 18 ani pot să meargă gratuit în Europa. Ei au posibilitatea să descopere frumusețile continentului prin intermediul unor experiențe de învățare. Deoarece se deplasează cu trenul vor putea să admire frumusețea peisajelor și a orașelor, de pe calea ferată.

Vești bune pentru tineri

Programul a fost lansat în iunie 2018, iar peste 165 000 de tineri au primit permise de călătorie. Marți, pe data de 11 octombrie 2022, la ora 12:00 (CEST), adică în mai puțin de o lună, vor începe înscrierile pentru acest an, înscrieri care se vor încheia marți, 25 octombrie 2022, la ora 12:00 (CEST), scrie europa.eu.

Condițiile pentru a beneficia de călătoriile gratuite:

să te fi născut între 1 ianuarie 2004 (inclusiv) și 31 decembrie 2004 (inclusiv)
să completezi corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate, al pașaportului sau al permisului legal de ședere

Citește si: Prețuri uriașe la brânzeturi

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

să fii cetățean sau rezident legal pe termen lung* într-una din următoarele țări:
- unul din statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv țările și teritoriile de peste mări (TTPM) sau
- una din țările terțe asociate la programul Erasmus+: Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

să răspunzi la un quiz (cu excepția cazului în care te-ai înscris ca membru al unui grup). Dacă ești selectat, poți călători pe o perioadă de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile, între 1 martie 2023 și 29 februarie 2024.

Citește si: VIDEO- A început programul ”Litoralul pentru toți”. Prețuri cu 75% mai mici față de cele din vârf de sezon

Dacă nu ești dornic să călătorești singur, poți să-ți iei grupul de prieteni, însă și ei trebuie să îndeplinească toate condițiile de mai sus pentru a fi eligibili.

Din momentul în care persoana respectivă este selectată, va învăța să-și creeze conexiuni, și vor fi organizate reuniuni pentru pregătirea călătoriei și întâlniri între participanți. În acest mod își vor face noi cunoștințe.

Citește si: Zilele Bucureștiului 2022. Ce concerte sunt programate în Capitală pentru weekend-ul 16-18 septembrie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si