Este bine cunoscut faptul că deținerea unui animal de companie poate avea o serie de beneficii semnificative pentru oameni. Spre exemplu, un beneficiu major este sănătatea mintală îmbunătățită: ameliorarea stresului, a depresiei, a anxietății. Pe lângă acestea mai există și o serie de avantaje fizice, precum scăderea tensiunii arteriale și reducerea riscului de a te confrunta cu un atac de cord. 

Pe lângă beneficiile generale pe care necuvântătoarele le pot aduce unui om, indiferent de vârsta sa, când vorbim de copii, părinții aleg cu mai multă atenție viitorul animăluț de companie alături de care pruncul lor va crește.

Deși toate animalele sunt iubitoare în felul lor, unele dintre ele sunt mai afectuoase în mod natural. 

1. Câinii

Câinii mai sunt numiți și „cel mai bun prieten al omului”. Cu toate acestea, ei se aseamănă semnificativ, în anumite privințe, cu oamenii: aceștia își doresc să fie acceptați și să fie iubiți. Un alt criteriu „uman” pe care îl putem atribui câinelui, este ușurința cu care acesta se descurcă, se apără și, mai mult decât atât, își apără și stăpânii.

Ideea că unii câini sunt mai afectuoși decât alții este adevărată, dar și variabilă. Acest lucru poate depinde în mod direct de felul în care patrupedul a fost crescut de stăpânii săi. Chiar și câinii din rasele considerate a fi foarte agresive, se pot transforma în prietenii ideal dacă sunt îngrijiți, iubiți și li se oferă o casă.

Câteva dintre modurile cele mai frecvente prin intermediul cărora câinii își arată afecțiunea sunt datul din coadă, linsul pe față, săriturile pe care le poate face uneori și poate chiar lătratul. 

Citeste si: Recensământul animalelor de la Zoo

2. Pisicile

Cele mai frecvente lucruri pe care le auzim despre pisici sunt legate de faptul că acestea ar fi unele dintre cele mai reci, dezinteresate și arogante animale de companie. Spre deosebire de câini, acestea, desigur, își arată afecțiunea într-un mod diferit. De-a lungul timpului, au existat cazuri, mediatizate sau nu, în care pisicile și-au salvat stăpânii din calea unui pericol sau potențial pericol.

De asemenea, pisicile, exact ca și câinii, pot „alina” suferința omului, mai mult sau mai puțin: spre exemplu, unii oameni sunt de părere că pisicile pot diminua durerile pe care aceștia le simt uneori.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Spre deosebire de câini, pisicile sunt ființe mai independente, care necesită mai puțină atenție decât câinii. Cu toate acestea, aceste animăluțe nu trebuie ignorate deoarece, ca orice ființă vie, au și ele nevoie de afecțiune. În acest caz am putea spune că unul dintre avantajele deținerii unei pisicuțe ar putea fi mai mult timp liber câștigat.

Acțiunile precum ridicare cozii, frecarea de proprietari, torsul, urmărirea stăpânilor și linsul sunt dovezi clare de afecțiune, unele dintre ele fiind de cele mai multe ori înțelese greșit de către oameni.

Îți dorești un prieten necuvântător? Iată care sunt cele mai iubitoare animale de companie

Pisică

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Patru urși au fost aduși ilegal într-o comună din Prahova

3. Porcușorii pitici sau „Micro-porcușorii”

Porcul, în general, este animalul căruia îi sunt asociate adesea stereotipuri negative, având ca exemplu expresiile „mănânci ca un porc” sau „murdar ca un porc”. În realitate, porcii sunt niște animale inteligente, curate și sociabile. 

Porcușorii sunt excepțional de afectuoși. Au o dorință intensă de a-i fi omului alături în orice și răspund foarte bine atunci când li se oferă atenție. De asemenea, le place să se joace și ar trebui să li se ofere acces frecvent la spații deschise și pe cât posibil răcoroase în care să alerge. Porcușorii au nevoie de atenție sporită, dat fiind faptul că sunt destul de curioși și jucăuși și se pot plictisi cu ușurință dacă nu au în permanență ceva de făcut. Porcușorul pitic este o alegere excepțională dacă potențialul proprietar îi va oferi o casuță primitoare și multă atenție.

Unele dintre cele mai frecvente acțiuni prin care porcușorul își arată afecțiunea sunt linsul pe nas, datul din coadă și guițatul.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Îți dorești un prieten necuvântător? Iată care sunt cele mai iubitoare animale de companie

Porcușor

[Sursa foto: Freepik]

4. Iepurii

Iepurii sunt animale de companie foarte interesante, afectuoase și distractive. Aceștia pot fi loiali și iubitori exact ca pisicile și câinii. Aceștia au o gamă largă de personalități: pot fi tăcuți și timizi sau chiar extrovertiți și jucăuși, astfel potrivindu-se oricărui tip de proprietar.

Din punct de vedere al comportamentului față de un iepure, stăpânul trebuie să știe că acestora nu le place să fie ridicați și preferă să fie mângăiați în tiimp ce se află la sol sau în poală. Dacă iepurașul de companie nu este mulțumit de modul în care i se oferă atenție, acesta ar putea scoate gheruțele asupra proprietarului. Totuși, atunci când iepurașul este tratat așa cum se cuvine, el este un animal excepțional, iubitor și loial.

Iepurașii își arată afecțiunea prin intermediul săriturilor, linsului și chiar a frecărilor repetate de stăpân.

Îți dorești un prieten necuvântător? Iată care sunt cele mai iubitoare animale de companie

Iepuraș

[Sursa foto: Freepik]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si