Într-un comunicat de presă al NATO, Jens Stoltenberg anunță o "nouă escaladare a războiului lui Putin".  

Ca răspuns la anunțul că autoproclamata „Republică Populară Donețk” și „Republica Populară Lugansk” urmează să organizeze referendumuri pentru a deveni parte a Rusiei, Jens Stoltenberg a spus: „Referendumurile fictive nu au legitimitate și nu schimbă natura agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Aceasta este o nouă escaladare a războiului lui Putin".

Citeste si: Rusia, schimbare de strategie în regiunile ocupate din Ucraina

"Comunitatea internațională trebuie să condamne această încălcare flagrantă a dreptului internațional și să intensifice sprijinul pentru Ucraina”, a adăugat Jens Stoltenberg.

"Un moment critic pentru planetă"

Secretarul general al NATO a avut marți o întâlnire bilaterală cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru a discuta despre războiul Rusiei în Ucraina și a repetat sprijinul permanent al NATO pentru țările partenere, inclusiv Moldova.

În timp vizitei sale la New York, secretarul general al NATO urmează se întâlnească și să facă schimb de opinii cu alți lideri și oficiali.

Citeste si: Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan: Rusia trebuie să returneze teritoriile ocupate în Ucraina

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Despre sesiunea de dezbateri de la Adunarea Generală a ONU, oficialul NATO spune că tema din acest an – „Un moment decisiv: soluții transformatoare la provocările interconectate” – recunoaște că lumea se află într-un moment critic din cauza crizelor complexe și interconectate, inclusiv războiul Rusiei în Ucraina. 

Citeste si: Rusia neagă crimele de război de la Izium. "Este o minciună", spune portavocea lui Putin

NATO și Națiunile Unite împărtășesc angajamentul de a menține pacea și securitatea internațională și și-au extins cooperarea în ultimul deceniu.

La începutul acestui an, Aliații NATO au adoptat un nou Concept Strategic, care a consolidat intenția Alianței de a păstra o perspectivă globală și de a lucra îndeaproape cu partenerii, inclusiv cu organizațiile internaționale.

Citeste si: Război în Ucraina. Ce teritorii mai ocupă Rusia în acest moment

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

putin nato

Vladimir Putin vrea să transforme războiul din Ucraina într-un conflict cu NATO

[Sursa foto: Express.co.uk]

Cum vrea Putin să atragă NATO în război cu Rusia

Vladimir Putin își joacă toate cărțile pentru a transforma războiul din Ucraina într-un conflict cu NATO, a declarat un aliat al președintelui rus înaintea referendumurilor de la sfârșitul acestei luni privind aderarea Rusiei în patru regiuni ocupate.

Margarita Simonyan, redactor-șef la RT (Russia Today), organizația mass-media rusă controlată de stat, a făcut observațiile pe pagina ei de Facebook, potrivit Newsweek.com.

Între timp, două regiuni separatiste din regiunea Donbas de est a Ucrainei — republicile populare Donețk și Lugansk (DPR și LPR) — au anunțat planuri de a organiza referendum pentru aderarea la Rusia.

În postarea ei pe Facebook, Simonyan a sugerat că recunoașterea regiunilor de est ca aparținând Rusiei ar permite Moscovei să amenințe mai ușor NATO cu lovituri de răzbunare pentru orice contraatac ucrainean.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si