Război Rusia-Ucraina. Armata ucraineană a anunțat vineri că a recucerit de la ruși noi localități în regiunea Doneţk din zona Donbas.

Citeste si: "Rusia ar trebui suspendată din Consiliul de Securitate al ONU", spune șeful Consiliului European

Război Rusia-Ucraina. ”Armata ucraineană a recucerit Iaţkivka”, a transmis la televiziunea de stat un reprezentant al Statului Major ucrainean.

Citeste si: Odesa, atacată din Marea Neagră cu drone iraniene

Recucerirea acestei localităţi, situate pe malul de est al râului Oskil, confirmă continuarea contra-ofensivei Ucrainei care reușit să recucerească mii de kilometri pătraţi în regiunea Harkov.

Război Rusia-Ucraina. Mesajul lui Zelenski pentru ucraineni 

”Ucrainenii şi-au restaurat controlul şi asupra unor poziţii la sud de Bahmut”, un oraş-cheie în regiunea Doneţk, vizat de săptămâni de zile de atacuri ruse, a mai precizat Oleksii Gromov de la Statului Major ucrainean.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Putin testează de urgență bomba nucleară "Cernobîlul zburător"

În mesajul adrsat poporului ucrainean de vineri noaptea, preşedintele Volodimir Zelenski le-a cerut oamenilor din teritoriile ocupate de ruşi în Ucraina să evite prin orice mijloc recrutarea în armata rusă, iar dacă totuşi ajung acolo, să saboteze orice activitate a inamicului.

"În Crimeea există încercări de a găsi şi mobiliza cât mai mulţi bărbaţi.

Avem deja dovezi în acest sens. Aceasta este o încercare deliberată a Rusiei de a distruge poporul tătar din Crimeea, aceasta este o încercare deliberată a statului agresor de a lua viaţa cât mai multor locuitori ai teritoriului invadat de trupele ruse. Am o cerere simplă către toţi oamenii noştri din teritoriul ocupat temporar: faceţi principalul lucru – salvaţi-vă vieţile şi ajutaţi-ne să slăbim şi să distrugem ocupanţii. Ascundeţi-vă de mobilizarea rusă prin orice mijloace. Evitaţi scrisorile de recrutare", le-a spus Zelenski oamenilor săi.

Peste 9 mii de kilometri de teritoriu, eliberați deja

Zelenski a mai spus că de la începutul acţiunilor în estul ţării, în septembrie, au fost deja eliberate aproximativ 9 mii de kilometri pătraţi de teritoriu şi aproximativ 400 de aşezări.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

"Acest rezultat tangibil a fost atins în special datorită faptului că oamenii noştri din teritoriul ocupat temporar ne-au ajutat.

Vă rugăm să faceţi totul pentru a creşte acest ajutor. Oferă serviciilor noastre speciale toate informaţiile despre cei care organizează şi ajută la desfăşurarea acestei farse cu referendumuri false. Furnizaţi toate informaţiile despre mobilizarea rusă, despre armata rusă în general. Ajutați-i pe cei din zonele ocupate care au nevoie: bătrâni, oameni singuri, familii cu copii. Ucraina se va întoarce pe toate pământurile sale şi trebuie să salvăm cât mai mulţi dintre oamenii noştri de acolo", a adăugat liderul de la Kiev.

Drone iraniene au atacat orașul Odesa

Zelenski a subliniat că armata rusă a folosit drone iraniene pentru a ataca regiunea Dnepropetrovsk şi Odesa.

"Am însărcinat Ministerul Afacerilor Externe să ofere un răspuns dur la acest fapt. Lumea va şti despre fiecare fapt de colaborare cu răul şi va avea consecinţele corespunzătoare. S-a decis deja retragerea acreditării ambasadorului Iranului în Ucraina, precum şi reducerea semnificativă a numărului personalului diplomatic al Ambasadei Iranului", a spus Zelenski, precizând că mai multe drone au fost doborâte de ucraineni.

ucraina

Armata Ucrainei continuă contra-ofensiva - peste 9.000 de kilometri au fost luați înapoi de la ruși

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si