UPDATE Vladimir Putin s-a întâlnit cu Aleksandr Lukaşenko în staţiunea rusă Soci, de la Marea Neagră. Occidentul trebuie să trateze Rusia ''cu respect'', a declarat preşedintele rus la întâlnirea cu omologul său din Belarus.

Citeste si: Atac armat în Rusia. Cel puțin 12 morți și 20 de răniți

La începutul reuniunii, Lukaşenko a subliniat că viitorul Europei este alături de Rusia şi Belarus.

Vladimir Putin a completat cuvintele interlocutorului său de la Minsk, spunând că Occidentul trebuie ''să ne trateze cu respect''.  

Lukasenko: "Cauza noastră este justă. Vom învinge!'' 

Lukaşenko şi-a exprimat totodată convingerea că, la discuţiile pe care le va purta cu omologul rus, vor fi găsite ''toate soluţiile''. ''Cauza noastră este justă. Vom învinge! Nu avem altă soluţie!'', a declarat preşedintele din Belarus.

Lukaşenko a comentat cu Putin mobilizarea parţială a rezerviştilor în Rusia şi a bagatelizat importanţa faptului că tinerii fug în străinătate pentru a evita încorporarea.

''Rusia are resurse pentru a mobiliza 25 de milioane, aşa că 30.000 sau 50.000 n-au decât să fugă(...). Să fugă, căci se vor întoarce. Rămâne doar de stabilit ce-i de făcut cu ei'', a apreciat el.

Știrea inițială.

Presa oficială din Belarus a anunțat luni dimineață că președintele Aleksandr Lukașenko se află într-o vizită de lucru în Rusia. Discuțiile cu președintele rus Vladimir Putin vor începe în curând, informează Belta.by.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Rusia se pregătește de închiderea granițelor după ce 260.000 de bărbați au fugit din țară

Volodimir Zelenski a atras atenția duminică, într-un interviu acordat postului american CBS, că Vladimir Putin nu se joacă de data aceasta în privința amenințărilor cu arme nucleare.

„Uite, poate data trecută a fost o cacealma. Acum, ar putea fi o realitate”, a declarat președintele Zelenski.

Unde s-a ascuns Vladimir Putin de patru zile

Potrivit jurnalistei independente Farida Rusamova, care a citat trei surse familiare cu programul lui Putin, președintele Rusiei s-ar fi deplasat încă de miercuri la casa sa de vacanță.

Vladimir Putin s-a relaxat la complexul de lux care este situat într-o pădure, după cum a transmis Rusamova, citată de Business Insider.  

Palatul ascuns al lui Putin conține o clădire SPA cu trei etaje, o piscină plutitoare și o baie cu noroi, precum și un salon de înfrumusețare.

Opzantul rus Navalny susține că proprietatea este parțial deținută de Yuri Kovalchuk- miliardarul care este descris drept bancherul personal al lui Putin. 

Iată cum arată reședința de lux a lui Vladimir Putin de pe marginea lacului Valdai:

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

palatul lui putin

Imagini din drona cu Palatul lui Putin

[Sursa foto: Twitter]

Proteste și arestări în Rusia după mobilizarea anunțată de Putin

"Mobilizarea parţială" a Rusiei pentru războiul din Ucraina a început haotic, pe fondul protestelor, al greşelilor de redactare şi al exodului de cetăţeni care fug din Rusia, în timp ce Kremlinul înăspreşte regulile privind sustragerea de la ordinele militare, transmite CNN. 

Unii locuitori din Republica Sakha din Extremul Orient al Rusiei au fost înrolaţi "din greşeală", deşi nu erau eligibili pentru mobilizare, cum ar fi taţii unor copii minori, potrivit unui lider local.

"Toţi cei care au fost mobilizaţi din greşeală trebuie să se întoarcă înapoi. Această muncă a început deja", a declarat şeful republicii, Aisen Nikolaev, într-o postare pe Telegram, în urma unei reuniuni privind decretul prezidenţial de mobilizare parţială.

Anunţul mobilizării a declanşat demonstraţii împotriva războiului în întreaga ţară, care au fost rapid reprimate de poliţie. Cel puţin 1.472 de protestatari au fost reţinuţi în zeci de oraşe din Rusia începând de sâmbătă, potrivit grupului independent de monitorizare a protestelor OVD-Info.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si