Solicitările locurilor în avioanele private a crescut în Rusia, după ce Vladimir Putin a ordonat prima mobilizare după cel de-Al Doilea Război Mondial. Rușii bogați sunt dispuși să plătească sume impresionante de bani pentru a scăpa de mobilizarea lui Putin.

Citeste si: Rușii fug de război cu trotinetele

Care sunt destinațiile preferate de bogătașii ruși și cât scot din buzunare pentru libertatea lor

Rușii preferă să se îndrepte către Armenia, Turcia, Azerbaidjan, deoarece în aceste țări au voie să intre fără viză. Aceștia plătesc între 20.000 și 25.000 de lire sterline pentru un loc într-un avion privat, în timp ce prețul pentru închirierea unui avion cu 8 locuri variază între 80.000 și 140.000 de lire sterline.

"Situația a luat-o razna în acest moment. Aveam 50 de cereri pe zi; acum sunt cam 5.000" , a declarat Evgheni Bikov, directorul companiei de închiriere a avioanelor private Your Charter.

Acesta a spus că firma lui a început să închirieze avioane comerciale mai mari, în încercarea de a face față cererii și de a reduce prețurile: "Dar nu putem să găsim destule locuri pentru toată lumea".

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În aceste condiții, cel mai ieftin loc pentru un zbor cu un avion comercial către Erevan costă în jur de 200.000 de ruble (3.368 de euro), dacă mai sunt bilete disponibile.

Citeste si: Zelenski: Rusia a simţit că va pierde

Cât de mult a crescut cererea avioanelor private în Rusia

Compania privată FlightWay a înregistrat o creștere a solicitării de zboruri dus către Armenia, Turcia, Kazahstan și Dubai, iar „cererea a crescut de 50 de ori”, a declarat Eduard Simonov, șeful companiei.

Disponibilitatea avioanelor private este scăzută față de normalul de dinainte de război, din cauza sancțiunilor aplicate Moscovei de UE și Marea Britanie, care au limitat leasing-ul și asigurările în sectorul aviactic al Rusiei: "Toate firmele de avioane private europene au părăsit piața. Acum e mai multă cerere decât disponibilul existent și prețurile sunt la maximum, în comparație cu cele de acum șase luni." 

Nu doar rușii bogați caută avioane private, ci și unele companii care vor să-și extragă toți angajații bărbați. Spre exemplu, o companie de jocuri video din Moscova a închiriat un avion întreg pentru a-și scoate din țară angajații, relatează Kommersant.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: VIDEO- Soldații lui Vladimir Putin se plâng că au rămas fără apă și mâncare într-o pădure: „Stăm și așteptăm să crească iarba”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si