Temperaturi de vară în weekend. Vineri, vremea se va menţine caldă pentru sfârşitul lunii septembrie în toată ţara, și deosebit de caldă în sud-estul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în vest, nord-vest şi centru.

Cum va fi vremea în țară, azi?

Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Astăzi, vremea va fi frumoasă şi se va menţine deosebit de caldă pentru această perioadă din an.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 30 de grade. 

Conform meteorologilor, local în Crişana şi Maramureş şi izolat în Banat, Transilvania şi la munte vor fi averse şi descărcări electrice. Vor fi condiţii de grindinã, iar cantitãţile de apã vor depăşi punctiform 15...20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montană înaltă, temporar în regiunile vestice, dar şi în timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 22 şi 31 de grade. 

Pentru acest weekend, ANM a estimat valori termice mai ridicate, în raport cu această perioadă din an. 

Citeste si: VIDEO- Florida se pregătește de dezastru. Milioane de oameni au fugit din calea uraganului Ian

Temperaturi de vară în weekend. Cum va fi vremea la începutul lunii octombrie

Temperaturi de vară în weekend. Cum va fi vremea la începutul lunii octombrie

[Sursa foto: PixaBay]

Temperaturi de vară în weekend. Anunțul meteorologilor

Administrația Națională de Meteorologie anunță că începutul lunii octombrie vine cu valorile termice mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului, pe întreg teritoriul României. Iar în zonele sudice și estice vor fi chiar și temperaturi de vară. Temperatura maximă va ajunge până la 31 de grade celsius, în special în sud-estul țării.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în extremitatea de sud-est a țării. Nu vor lipsi nici aversele, însoțite de descărcări eletrice.

Vremea în luna octombrie 2022

În perioada 3-10 octombrie, potrivit datelor ANM, temperaturile vor fi ceva mai ridicate, puțin peste media anuală, dar nu cu mult. Din punct de vedere al precipitațiilor, nu vor exista valori excesive.

Citeste si: Cum va fi vremea în luna octombrie 2022. Prognoza meteo pentru următoarele 30 de zile

Temperaturi de vară în weekend. Cum va fi vremea la începutul lunii octombrie

Temperaturi de vară în weekend. Cum va fi vremea la începutul lunii octombrie

[Sursa foto: PixaBay]

Însă, începând cu 4 octombrie temperaturile încep să scadă și vor fi apropiate de normalul acestei perioade a anului. Nu vor lipsi nici ploile în această perioadă.

În săptămâna 10-17 octombrie, ANM preconizează că  „Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile” Precipitațiile vor fi în media normală pentru luna octombrie.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Săptămâna 17-24 octombrie va aduce valori termice mai scăzute, normale lunii octombrie. Precipitațiile   „vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile.” potrivit ANM.

Deși valorile termice vor fi mai ridicate în prima parte a lunii, nu va fi la fel și în zonele montane. Conform datelor existente, la munte va ninge, iar stratul de zăpadă va fi unul consistent.

Citeste si: Arafat a vorbit despre un posibil atac nuclear: ”E normal să ne pregătim”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si