Președintele României, Klaus Iohannis, a postat luni pe Twitter un mesaj în care condamnă "atacurile oribile ale Rusiei asupra unor orașe din Ucraina".

Citeste si: Primele imagini cu victimele inocente de pe Podul din Crimeea

Iohannis acuză atacturile provocate infrastructurii civile din Ucraina. "Uciderea de oameni nevinovați trebuie să înceteze", a punctat șeful statului, care a adăugat că România va continua să ajute Ucraina împotriva agresiunii de la Kremlin.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, declarase în cursul dimineții de luni, după oprirea sirenelor în urma încetării raidului rusesc, că ameninţarea unor atacuri asupra capitalei persistă.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Putin lansează un avertisment dur pentru Ucraina

În raidul efectuat de armata rusă ca represalii după explozia survenită sâmbătă pe podul Kerci au fost lovite de asemenea ţinte din alte oraşe ucrainene, printre care Liov, Jitomir şi Harkov.

Rusia a lansat 83 de rachete într-o singură zi

Potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, în raidul de luni dimineaţă Rusia a lansat 83 de rachete şi 17 drone iraniene Shahed, iar 43 dintre aceste rachete au fost doborâte de antiaeriana ucraineană.

Citeste si: Dictatorul din Belarus a mobilizat trupele la granița cu Ucraina

Nu toate rachetele de croazieră lansate de Rusia luni dimineață și-au atins ținta și nu toate au fost interceptate de sistemele antiaeriene dedicate ale Ucrainei.

O grupă de soldați ucraineni au reușit să intercepteze cel puțin o rachetă de croazieră folosind un sistem antiaerian portabil de tip Igla.

Ursula von der Leyen, șocată de atacurile Rusiei

Șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen s-a declarat șocată și întristată de atacurile rusești asupra mai multor orașe din Kievîn cursul zile de luni.

"Rusia lui Putin a arătat lumii din nou care sunt valorile în carecrede: brutalitate și teroare", a scris von der Leyen pe contul său de Twwtter.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si