Rusia a lovit luni, 10 octombrie, capitala Ucrainei Kiev cu mai multe rachete de rază medie și lungă, în timp ce China cere detensionarea conflictului, notează  CGTN.com.

Citeste si: Premierul Ungariei, Viktor Orban, un nou act de prietenie față de Putin, în ziua în care Rusia a lansat 83 de rachete în Ucraina

China a oferit un răspuns evaziv la explozia care a distrus parțial Podul Crimeei și la bombardarea ulterioară a orașelor ucrainene, cerând detensionarea războiului din Ucraina, informează și SCMP.com.

Poziția Chinei: "Sperăm că situația se poate detensiona cât mai repede posibil” 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, Mao Ning, a spus că a „luat notă de rapoartele relevante”, când a fost întrebat despre explozia și atentatele cu bombă de luni din Ucraina.

„Sperăm, de asemenea, că situația se poate detensiona cât mai repede posibil”, a spus oficialul chinez.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Klaus Iohannis condamnă atacurile Rusiei asupra orașelor din Ucraina. "Uciderea de oameni nevinovați trebuie să înceteze"

ONU a denunţat bombardamentele, care au provocat pagube semnificative în zonele civile şi au făcut zeci de morţi şi de răniţi.

Potrivit unui bilanţ provizoriu al autorităţilor ucrainene, atacurile s-au soldat cu zece morţi şi 60 de răniţi. Într-o primă analiză, serviciile umanitare ale ONU au semnalat că, pe lângă numeroasele victime civile, au fost avariate infrastructuri esenţiale în mai multe regiuni, inclusiv la Kiev.

ONU acuză "o escaladare inacceptabilă a războiului" în Ucraina  

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a denunţat luni, potrivit purtătorului său de cuvânt, "o escaladare inacceptabilă a războiului" în Ucraina după sângeroasele bombardamente de luni, de o amploare fără precedent de luni de zile.

Citeste si: Dictatorul din Belarus a mobilizat trupele la granița cu Ucraina

Antonio Guterres "este profund şocat" de aceste atacuri cele mai masive ale Rusiei de la începutul războiului în Ucraina, a indicat într-un comunicat purtătorul său de cuvânt Stephane Dujarric, apreciind că ele constituie "o nouă escaladare inacceptabilă a războiului" pentru care civilii "plătesc cel mai mare preţ".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si