Cum se prepară pelteaua de gutui? Rețeta tradițională
Cum se prepară pelteaua de gutui? Pelteaua de gutui este un preparat foarte ușor de gătit. Această rețetă ne aduce aminte de zilele de toamnă din copilărie. Iată cum se prepară această rețetă!
Cum se prepară pelteaua de gutui? Pelteaua de jeleu este un jeleu natural pregătit după o rețetă veche, de pe vremea bunicilor.
Pelteaua de gutui se poate prepara foarte ușor acasă. Pelteaua se face din cotoare și coji, din ceea ce rămâne de la prepararea dulcețurilor și a marmeladelor. Iată rețeta pas cu pas!
Citeste si: Rețetă tradițională de dulceață de gutui. Iată cum se prepară!
1. Gutuile se spală, se şterg cu o cârpă de puf şi se taie bucăţele mici. Fructele nu trebuie curăţate de coajă şi nici nu li se scoate mijlocul care conţine o cantitate mare de gelatină.
2. Gutuile tăiate se pun într-o cratiţă cu apă şi se adaugă şi merele roşii, tăiate în sferturi, apoi se lasă la fiert la foc mic, 60 de minute, până ce gutuile devin foarte moi.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Cum se gatesc corect coastele de porc. Trei idei pentru marinarea lor
3. Compoziţia se ia de pe aragaz şi se lasă să se limpezească timp de 30 de minute, după care zeama se strecoară printr-un tifon des.
4. La un litru din zeama obţinută se adaugă zeama de lămâie şi kilogramul de zahăr şi se amestecă până se topeşte, apoi se fierbe la foc iute, luând spuma ori de câte ori este necesar.
5. Pelteaua se ia de pe foc atunci când este legată şi se toarnă fierbinte în borcane.
Citeste si: Cum se prepară sufleul de conopidă: O rețetă delicioasă!