Cel puțin cinci explozii au fost auzite la Kiev la primele ore ale dimineții de luni 17 octombrie, informează pubicația Kyiv Independent.

UPDATE. Președintele Volodimir Zelenski a publicat pe Telegram imagini video cu urmările atacului cu drone din Kiev:

Cel puțin o persoană a fost ucisă în atacul dronelor ruse de luni dimineață, iar alte patru persoane au ajuns cu răni la spital.

Femeia din imaginile de mai jos a fost scoasă în viață de sub dărâmături:

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a confirmat că a avut loc o explozie în districtul Shevchenkivskyi al orașului. Klitschko a spus că mai multe detalii vor fi furnizate mai târziu.

Citeste si: Zelenski, nou mesaj la miezul nopții: Oricine capturează soldaţi ruşi ne oferă oportunitatea de a-i elibera pe eroii noştri

O altă explozie a fost raportată tot în cartierul în cartierul rezidențial Shevchenkivskyi. Potrivit lui Andrii Yermak, șeful Biroului Președintelui, Kievul a fost atacat cu drone kamikaze.

O clădire din Kiev în flăcări

În urma atacului cu dronele kamikaze, un incendiu a izbucnit într-o clădire nerezidențială din districtul Shevchenkivskyi, a informat primarul Kievului, Vitalii Klitschko, pe Telegram.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Mai multe clădiri rezidențiale au fost, de asemenea, avariate, a adăugat Klitschko. 

Primarul Kievului a publicat imagini cu fragmentele unei drone distruse de apărarea anti-aeriană:

drone kamikaze kiev

Fragmentele unei drone doborâte de apărarea aeriană de la Kiev - imagine publicată de primarul Vitali Klitschko pe Telegram

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Finlanda, avertisment dur pentru Vladimir Putin: „ Dacă Rusia apelează la o lovitură nucleară, aceasta va fi ultima ei greșeală”

Uniunea Europeană îşi intensifică sprijinul militar pentru Ucraina prin lansarea luni a unei misiuni de formare a 15.000 de soldaţi ucraineni pe teritoriul său şi o nouă tranşă de 500 de milioane de euro pentru aprovizionarea cu arme.

Clădire din Kiev distrusă de atacul Rusiei:

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Soldații Ucrainei, antrenați în țările UE

Miniştrii de externe ai celor 27 de ţări membre vor aproba luni deciziile privind formarea militarilor ucraineni, în cursul unei reuniuni la Luxemburg, iar misiunea va fi imediat operaţională, a precizat o sursă diplomatică.

"Este o mare premieră pentru UE", a comentat un responsabil european. "Nu am efectuat niciodată o misiune de această amploare", a subliniat el.

Citeste si: O femeie din Rusia a fost arestată după ce i-ar fi făcut farmece la cimitir lui Vladimir Putin

Mai multe misiuni de formare sunt, de fapt, în curs de desfăşurare în diferite state membre, în special în Germania şi Franţa, unde militari ucraineni sunt instruiţi să folosească tunuri, lansatoare de rachete şi sisteme de apărare antiaeriană furnizate de europeni.

Franţa va forma "până la 2.000 de soldaţi ucraineni" pe teritoriul său, a anunţat sâmbătă ministrul francez al apărării, Sébastien Lecornu, într-un interviu acordat cotidianului Le Parisien.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si