Jurnalista Marina Ovsiannikova se află în prezent sub protecția unei țări europene.

"Marina Ovsiannikova a fost silită să părăsească Rusia", a fost mesajul transmis de avocatul său, Dmitri Zahvatov, citat de RIA Novosti, transmite CNN.

Citeste si: O femeie din Rusia a fost arestată după ce i-ar fi făcut farmece la cimitir lui Vladimir Putin

Avocatul rusoaicei nu a menționat în ce țară s-a refugiat jurnalista care a sfidat Kremlinul în direct la televiziunea națională de stat din Rusia.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Jurnalista din Rusia a fost pusă sub acuzare de procurori pentru "distribuirea de informații false despre armata rusă", acuzare care a venit după ce Marina Ovsiannikova a participat în luna iulie a acestui an la un protest anti-război.

Marina Ovsiannikova riscă până la 10 ani de închisoare

Aceste acuzații i-ar putea aduce jurnalistei, în contumacie, până la 10 ani în spatele gratiilor.

La începutul luni octombrie, Marina Ovsiannikova a fost pusă pe lista cu persoane căutate de Ministerul de Interne din Rusia. Jurnalista a fugit din țară împreună cu fiica sa în vârstă de 11 ani.

Citeste si: NATO va începe exercițiile nucleare "Steadfast Noon". Se vor folosi cele mai avansate avioane de luptă

Anterior, rusoaica și-a părăsit arestul la domiciliu și a transmis, printr-un gest demonstrativ pe pagina ei de Twitter, dispozitivul de monitorizare, menționând că acesta i-ar trebui atașat președintelui rus Vladimir Putin.

Prin intermediul aceleași postări, Ovsiannikova a declarat că președintele rus ar trebui să fie judecat pentru "genocidul împotriva poporului Ucrainei și uciderea în masă a populației masculine din Rusia".

Citeste si: Numărul rușilor uciși în Ucraina se apropie de 65.000. Anunțul a fost făcut de Volodimir Zelenski


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si