După cum bine știm, carnea este principala sursă de proteine   și este benefică pentru organism. Profesorul Vlad Ciurea a mărturisit în cadrul unei emisiuni care este cea mai bună carne pentru creier, dar și cât de important este să o consumăm.

Citește si: Mâncare stricată și gândaci la un cunoscut restaurant din Capitală

Carnea este nelipsită de pe mesele românilor, desigur alături de alte produse pe care le consumăm zilnic.

Totuși, carnea este destul de benefică pentru organism. Este principala sursă de proteine deoarece conține toți aminoacizii esențiali, vitamine, grăsimi, dar și minerale.

Carnea de curcan face bine creierului

Profesorul Vlad Ciurea a dezvăluit în cadrul unei emisiuni care este carnea benefică pentru creier și de ce trebuie consumată. Neurochirurgul susține că cea de curcan este destul de sănătoasă pentru organism și benefică pentru creier.

Conform medicului, carnea de curcan are puține grăsimi și are numeroase beneficii asupra organismului. Printre acestea se numără scăderea nivelului de colesterol din sânge, îmbunătățirea sistemului imunitar, dar și conținutul ridicat de proteine fiind bogată în vitamine B6 și seleniu.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește si: Pericol de contaminare cu Salmonella: mai multe loturi de napolitane au fost retrase de la vânzare

De asemenea, profesorul Vlad Ciurea ne spune că este benefic să ne trezim cât mai de dimineață, iar ora de culcare ideală pentru organism este de 21:30. Primul lucru pe care trebuie să facem dimineața este să respirăm aer curat de pe geamul deschis și să bem un pahar cu apă la temperatura camerei, apoi să consumăm ceva dulce, mai exact puțină ciocolată sau fructe.

Citește si: Compot de struguri: cum se prepară ca să fie extrem de aromat

Neurochirurgul recomandă la prânz să nu consumăm multă mâncare deoarece celula nervoasă are nevoie de legume proaspete și fructe, dar și de vitamina E, care este cel mai mare protector împotriva Alzheimer, iar această vitamină o găsim în alune, semințe, migdale, nuci, piersici, pește, dar și multe altele.

Profesorul ne sfătuiește ca seara să mâncăm o friptură și să bem un pahar de vin, însă alcoolul să nu fie exces deoarece afectează centrii nervoși. Neurochirurgul susține ca seara să nu ne culcăm cu stomacul prea încărcat și să nu avem mese copioase.

Citește si: Anca Țurcașiu, secretul unei siluete suple! A renunțat la acest aliment de peste 30 de ani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si