"În urma excepției de neconstituționalitate, ridicate și susținute, ICCJ a sesizat Curtea Constituțională cu privire la analizarea textului de lege care îi autoriza pe procurori ca la rândul lor să autorizeze colaboratorii să poarte tehnica SRI sau DOS și să îi înregistreze pe cei urmăriți de penal de parchet.", declară avocatul Adrian Cuculis.

Citeste si: Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, urmărit penal de DNA

Daniel Tudorache este urmărit penal la DNA

Acesta mai adaugă că dacă textul de la articolul 148, alin. 7 și 10, va pica, atunci cazurile precum al preotului Visarion vor cădea în integralitate.

Citeste si: Doi medici cunoscuți din Capitală au fost implicați într-un scandal uriaș. Cei doi au bătut cu brutalitate un bărbat

Daniel Tudorache, fostul primar PSD al Sectorului 1, este urmărit penal de DNA într-un dosar legat de derularea unui contract de salubrizare, cu un prejudiciu de 994 milioane lei.

Care sunt acuzațiile aduse de DNA lui Daniel Tudorache

Procurorii anticorupţie au adus următoarele acuzații: în cursul anului 2012, s-ar fi procedat, cu încălcarea legii, la ajustarea tarifelor aferente contractului încheiat în anul 2008 de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1 şi s-ar fi acceptat la plată facturi cu aceste tarife şi ulterior unei decizii executorii a Curţii de Conturi din 2016 care solicitase recuperarea sumelor achitate în plus.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Dacian Cioloș și oamenii lui și-au dat demisia din USR. Vor înființa un nou partid

Prejudiciu uriaș: 944 milioane lei

"Acest lucru s-ar fi realizat în scopul obţinerii pentru societatea comercială a unui folos patrimonial injust, în condiţiile în care cheltuielile din evidenţa contabilă ce trebuiau luate în calcul în procedura de modificare a tarifelor angajate nu ar fi reflectat realitatea, fiind inferioare celor indicate de societate în fundamentările tarifelor modificate", precizează procurorii.

Citeste si: Clotilde Armand: "Vom face un audit la Primăria Sectorului 1"

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si