Ocupanții ruși au atacat, din nou, instalațiile energetice ale Ucrainei, începând cu primele ore ale zilei de sâmbătă, transmite presa internațională.

Citeste si: VIDEO- Președintele Vladimir Putin a tras focuri de armă ca să-i încurajeze pe soldații ruși (VIDEO)

Urmare a noilor atacuri, locuitorii mai multor regiuni ucrainene au rămas fără energie electrică și, parțial, fără alimentare cu apă.

Potrivit agenţiei Rador, după exploziile produse în localitatea Hmelniţk, oraşul a rămas fără lumină. De asemenea, locuitorii au fost îndemnați să se aprovizioneze cu apă, deoarece şi aceasta ar putea dispărea în viitorul apropiat.

Citeste si: Putin ar putea alege "distrugerea lumii" dacă simte că pierde războiul. Avertismentul unui fost consilier de la Kremlin

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Mai multe atacuri au vizat Kievul în cursul dimineții, dar rachetele au fost deviate de apărarea Ucrainei.

Criză energetică în mai multe zone din Ucraina

În localitatea Luțk, rușii au lovit o instalație energetică, așa că o parte a oraşului a rămas fără curent. În unele localităti din regiunea Volin, electricitatea și apa au dispărut pe alocuri şi au mai fost semnalate în privinţa legăturilor de comunicații.

Citeste si: Volodimir Zelenski: Rușii pregătesc "un dezastru de mare amploare" în Herson

Nu există energie electrică nici în raionul Uman din regiunea Cerkasi, din cauza unei rachete care a lovit o instalație din regiunea vecină.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu rachete care trec dinspre Marea Neagră pe deasupra regiunii Odesa.

Atacuri în regiunea Odesa

În mai multe așezări din regiunea Odesa, de asemenea, nu există energie electrică, din cauza a două atacuri cu rachete ale rușilor asupra infrastructurii energetice regionale.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Locuitorii din regiunea Kirovohrad au fost avertizați cu privire la posibile întreruperi de curent, din cauza atacurilor cu rachete asupra unor importante instalații energetice din raioanele Kropivniţki şi Holovanivsk.

În Ternopil, de asemenea, populaţia a fost avertizată cu privire la problemele înregistrate în alimentarea cu energie în regiunile învecinate, astfel că oamenii sunt îndemnați să pregătească tot ce este necesar în cazul unei întreruperi de urgență a energiei electrice.

Cel puțin jumătate din capacitatea termoenergetică a Ucrainei a fost lovită de rachetele Rusiei, a transmis Reuters. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si