Aur căutat, purtat, convertit și… mâncat?

Ați auzit de Febra aurului? Nu, nu este o boală… cel puțin nu una pe care medicii o pot trata. Febra aurului a apărut în secolul al XIX-lea, atunci când, muncitorii din SUA, Australia, Brazilia și alte câteva țări, au migrat masiv în zone unde începuse să se găsească aur în cantități importante. Aceste căutări în forță ale acestui metal care promitea un trai mai bun pentru familiile multor oameni săraci, au avut impact la nivel mondial, stimulând comerțul și investițiile.

Citeste si: Va invitam in cel mai luxos hotel din Romania! Iata cat costa o singura noapte in dormitorul imperial cu draperiide matase si pereti acoperiti cu foita de aur!

Aurul, însă, a avut un rol foarte important și în alte domenii, precum religia. Acesta este menționat chiar și în Biblie și îi este atribuit un rol ce are legătură cu divinitatea. Astfel, atunci când Moise, timp de 40 de zile și 40 de nopți, s-a aflat pe Muntele Sinai, pentru a primi tăblițele pe care erau scrise cele 10 porunci, poporul israelit a făurit, ca idol la care să se închine, un vițel din aurul strâns de la fiecare om care deținea obiecte confecționate din acest metal.

Cu toate astea, cel mai important rol pe care aurul l-a avut vreodată și încă îl are și în prezent în viața de zi cu zi a omului, este rolul de podoabă.

Femeile din toate timpurile, dar și bărbații, au avut mereu o slăbiciune pentru bijuteriile din aur: cercei, inele, brățări și multe altele care, de-a lungul vremii, au înfrumusețat, deopotrivă, regi și regine, dar și oameni de rând.

Citeste si: Ce aspecte trebuie să luăm în considerare atunci când alegem mobilierul de lux

Metalul galben s-a impus, de asemenea, și în economia tuturor popoarelor, de la folosirea lui la fabricarea monedelor, până la transformarea sa în etalon monetar.

Astfel, în 1717, Marea Britanie stabilea standardul bazat pe aur, moneda sa națională putând fi convertită în acest metal prețios. Cel care a pus bazele acestui standard, a fost nimeni altul decât Sir Isaac Newton, care, la acea vreme era chiar directorul Monetăriei Regale. Statele Unite ale Americii adopta acest standard abia în anul 1900.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Aurul are, prin urmare, multe întrebuințări:

în realizarea bijuteriilor

în domeniul financiar

în industria electronică, spațială sau a calculatoarelor

în realizarea premiilor (medalii, trofee)

în stomatologie

în industria cosmeticelor 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

în industria alimentară

Cea mai extravagantă dintre toate, este, de departe, folosirea lui în industria alimentară. Cu siguranță cei care l-au “vânat” timp de mii de ani, nu s-ar fi gândit niciodată că oamenii vor mânca vreodată aur; că aurul le va pune mâncare pe masă, da, însă nu că metalul însuși va deveni “masa”. Ingerarea aurului este posibilă deoarece, metalul în sine, nu are niciun efect asupra organismului: nici nociv, dar nici benefic; este pur și simplu neutru. Acum, nu vă gândiți că, peste friptura de vită, bucătarul vă presară o mână de pepite de aur sau că veți putea mușca dintr-un bulgăre de aur ca dintr-un copan de pui. În mâncare, acesta are un rol mai mult decorativ, găsindu-se în cantități extrem de mici.

Citeste si: Magazinele online ne testează cu tentații mari la parfumuri și produse cosmetice

Dar decât să risipiți astfel aurul, ținând cont că oricum nu are gust sau miros, nu mai bine îl purtați și îl asortați cu îmbrăcămintea preferată pentru a străluci, la fel ca el? La o adică, acest metal, în orice formă l-ați deține, poate fi oricând convertit în bani. Prin urmare, B&B Shop vă așteaptă cu o gamă largă de bijuterii confecționate din aur, atât pentru plăcerea voastră de a arăta bine, dar și pentru o eventuală investiție într-unul dintre cele mai prețioase metale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si