Cinci alimente bogate în vitamina E. Vitamina E mai este numită și tocoferol, nume care i s-a pus după descoperirea rolului pe care aceasta îl produce. Tocoferolii sunt substanţe liposolubile destul de răspândite în special în regnul vegetal. Denumirea de vitamina E este utilizată pentru a face trimitere la opt nutrienți liposolubili esențiali naturali (4 tocoferoli și 4 tocotrienoli). 

Cinci alimente bogate în vitamina E

Cinci alimente bogate în vitamina E. Beneficiile pentru organism

Beneficiile vitaminei E

Vitamina E mai poartă și numele de vitamina fertilității a fost descoperită în 1922 în germenii de grâu. Consumul de vitamina E diminuează riscul bolilor cardiace coronariene în cazul bărbaților. Primăvara, tocoferolemia este mai scăzută, iar consumul de vitamina E ar trebui să fie mai mare în această perioadă din an, potrivit bioclinica.ro.

Vitamina E mai ajută și la prevenirea proceselor patologice asociate cu prezența radicalilor liberi, la nivel cardiovascular, neuromuscular, ocular și a cavității orale. O temperatură prea mare sau prea mică reduce cantitatea de tocoferol din alimente chiar și până la două treimi.

Citeste si: Pepene murat. Cum se prepară corect și cu ce feluri de mâncare se combină

S-a demonstrat că vitamina E previne sau încetinește în unele cazuri apariția sau evoluția bolii Alzheimer. Unii bolnavi de Alzheimer au, potrivit studiilor efectuate, un conținut redus de vitamina E.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Vitamina E este vitală pentru sistemul imunitar și protejează în același timp vitamina A.

Cinci alimente bogate în vitamina E

Cinci alimente bogate în vitamina E. Beneficiile pentru organism

Cinci alimente bogate în vitamina E

Uleiul de germeni de grâu- o lingură din ulei de germeni de grâu conține mai mult de 100% din doza zilnică recomandată. Poate fi adăugat în băuturile naturale precum smoothie-uri sau fresh-uri sau în alte mâncăruri cum ar fi supele sau sosurile.

Untul de migdale- două linguri de unt de migdale are mai mult din necesarul zilnic de vitamina E. Are aproximativ șapte grame de proteine și peste trei grame de fibre. Din acest motiv, untul de migdale este nutritiv și sațios.

Semințe de floarea soarelui decojite- crocante și cu un gust plăcut, multe persoane adoră semințele de floarea soarelui. 30 de grame de semințe de floarea soarelui oferă 37% din necesarul zilnic de vitamina E.  Pot fi adăugate în salate sau în smoothie-urile făcute în casă.

Citeste si: Cinci beneficii ale dovleacului pentru organism

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Migdale- este drept că migdalele nu conțin atât de multă vitamina E precum untul de migdale, dar o porție de migdale conține 6,78 mg de vitamina E, aproape de jumătatea cantității zilnice pe care specialiștii o recomandă.

Alunele de pădure- pe lângă faptul că sunt bogate în vitamina E, au un conținut ridicat de proteine, potasiu și acid folic. Pot fi folosite în deserturi sau ca gustare între mese.

Citeste si: Acest tip de carne ne face bine creierului. Ce ne recomandă specialiștii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si