26 dintre cele 43 de persoane care se aflau la bordul zborului Precision Air au fost salvate inițial și trimise la spital. Cei doi piloți care se aflau la bordul aeronave i au reușit să ia legătura cu oficialii locali din cabina de pilotaj, dar prim-ministrul spune că este posibil ca aceștia să fi decedat între timp.

Echipele de salvare încă încearcă să îi salveze pe cei blocați. 

Care este cauza accidentului?

Accidentul aviatic a fost pus pe baza vremii nefavorabile. Echipajele de intervenție au folosit frânghii a trage avionul mai aproape de mal. O parte din avion se află și acum deasupra apei.

Citeste si: Avionul salvează aglomerația de pe DN 1

Un avion al companiei Precision Air s-a prăbușit în Lacul Victoria din Tanzania în încercarea de a ateriza pe aeroportul din Bukoba, a fost anunțul companiei de stat Tanzania Broadcasting Corporation (TBC), citată de Reuters.

Tragedie aviatică în Italia. Șapte persoane au murit după ce un elicopter s-a prăbușit

Un elicopter care zbura dinspre insulele Tremiti din Italia spre continent s-a prăbușit, sâmbătă, 5 noiembrie 2022, în apropiere de orașul Foggia. Șapte persoane s-au stins din viață.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Aparatul de zbor a fost găsit între San Severo și Apricena. Incidentul a fost anunțat de vicepreședintele Regiunii Puglia Raffaele Piemontese. Toți pasagerii elicopterului s-au stins diin viață:  pilotul, copilotul, un medic care terminase serviciul de pază pe insulele Tremiti și o familie de turiști sloveni cu fiica lor în vârstă  de 13 ani.

Aeronava a pierdut contactul radio și a dispărut de pe radar în zona Apricena, în provincia Foggia. Vicepreședintele Regiunii Puglia, Raffaele Piemontese, a anunțat că elicopterul a fost găsit îbtr-o zonă rurală și că toți pasagerii au decedat. Aparatul de zob aparține companiei Alidaunia, aflată în serviciu pe ruta Foggia-Vieste-Isole Tremiti.

La bordul elicopterului se mai afla un medic de la postul 118 prezent în Insulele Tremiti care se întorcea acasă după tura de muncă.

Citeste si: Cum arată Vlaicu I, primul avion construit de Aurel Vlaicu

Primarul arhipelagului de lângă Gargano Peppino Calabrese a confirmat acest lucru.   „Doctorul tocmai își terminase tura și a decis să ia elicopterul în loc de navă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile marine. O ceață deasă a căzut aici”.  Edilul a adăugat apoi:   „Comunitatea noastră este în stare de șoc, așa ceva nu s-a mai întâmplat până acum în 30 de ani de serviciu”.

Bilanțul tragic al victimelor: 7 persoane s-au strâns din viață

Alidaunia operează în sectorul navigației aeriene și este singura companie italiană care efectuează servicii programate cu elicoptere pentru transportul de pasageri, mărfuri și corespondență, de peste 26 de ani. Este proprietarul serviciilor de protecție civilă, salvare cu elicopter (118) și ambulanță aeriană în numele administrațiilor publice din diferite regiuni ale Italiei.

Din 1985, cu acordul ministerial și în colaborare cu Departamentul Transport al Regiunii Puglia, garantează legătura zilnică între Foggia și Insulele Tremiti.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Pod prăbușit în India: cel puțin 141 de oameni au murit înecați

„Suntem cu toții consternați de cele întâmplate. La fața locului sunt autorități și echipe de recuperare, iar operațiunile cu siguranță nu sunt facilitate de vremea neplăcută. Accesul curioșilor este blocat înca de la SS 89, așa că abtineți-vă să mergeți la fața locului. Acum este momentul durerii și al rugăciunii”,  a fost mesajul transmis pe rețelele de socializare Matteo Vocale, edilul orașului San Nicandro Garganico, cu referire la suspendarea parțială a traficului auto pe drumul de stat 89 Garganica.

Citeste si: Avion militar rusesc, prăbușit peste o casă din Siberia (VIDEO)


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si