Bilanț atentat Istanbul 2022: Explozia a avut loc în jurul orei 16.00 (16.00 ora României), când artera pietonală Istiklal din Istanbul era destul de aglomerată.

Momentul exploziei a fost surprins de camere de supraveghere aflate în zonă. Poliția și ambulanțele au intervenit rapid la locul incidentului, unde a fost instituit un perimetru de securitate. 

Primul bilanț oficial, anunțat de guvernatorul Istanbului, era inițial de patru morți și 38 de răniți. 

Însă, la scurt timp după acest anunț, președintele turc  Recep Tayyip Erdogan a declarat un  „atentat josnic”   și a prezentat un nou bilanț: „șase morți și 53 de răniți”. Ulterior, Vicepreşedintele Turciei, Fuat Oktay, a anunțat că numărul persoanelor rănite a ajuns la 81.

Bilanț atentat Istanbul 2022: Șase morţi și 81 de răniţi în urma atentatului de pe bulevardul Istiklal din Istanbul

Șase persoane au murit şi 53 au fost rănite într-o explozie puternică ce a avut loc duminică după-amiază pe bulevardul frecventat Istiklal din centrul metropolei turce Istanbul.

”Avem până în prezent şase morţi, dintre care patru au decedat pe loc. Sunt 81 de răniţi, dintre care doi în stare gravă”, a precizat vicepreşedintele Turciei, Fuat Okta. 

Potrivit unor filmulețe distribuite pe rețelele de socializare, explozia s-a auzit de la depărtare și a panicat lumea din zonă.

Zona în care a avut loc atentatul este una dintre cele mai aglomerate străzi ale orașului, fiind un loc frecventat de turiști. Localnicii de la fața locului au declarat că magazinele au fost închise și zona a fost izolată de poliție.

Citește și: Atentat Istanbul noiembrie 2022: Tot ce trebuie stii despre explozia puternică de pe bulevardul Istiklal

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Bilanț atentat Istanbul 2022: Anunțul făcut de Recep Erdoğan

Bilanț atentat Istanbul 2022: Anunțul făcut de Recep Erdoğan

[Sursa foto: Twitter]
Citește și: Tânăr de 22 de ani din Buftea, arestat după ce a tras mai multe focuri de armă dintr-o mașină

Bulevardul Istiklal, în apropiere de Piața Takism, a fost locul unei serii de atentate în perioada 2015-2016 revendicate de rețeaua teroristă Stat Islamic. Această serie de atentate s-a soldat atunci cu peste 500 de morți și circa 2.000 de răniți.

Atentatul terorist de pe bulevardul Istiklal a fost executat de o femeie, a declarat, la o conferinţă de presă, vicepreşedintele Turciei, Fuat Oktay, potrivit agenţiilor AFP şi EFE.

Femeia considerată vinovată de plasarea unei bombe pe strada Istiklal din Istanbul, atentat în urma căruia şase persoane au murit, iar alți 81 sunt răniți, a fost arestată, a anunţat ministrul de interne turc, Souleyman Soylu, luni, 14 noiembrie, scrie AFP, citată de Agerpres.

„Conform concluziilor noastre, organizaţia teroristă PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK)). este responsabilă de atac”, a declarat ministrul turc de interne din Turcia, luni, 14 noiembrie. 

Citește și: El este milionarul de pe TikTok cercetat pentru zeci de infracțiuni. Despre cine este vorba

Bilanț atentat Istanbul 2022: Anunțul făcut de Recep Erdoğan

Bilanț atentat Istanbul 2022: Anunțul făcut de Recep Erdoğan

[Sursa foto: Twitter]

Explozia a avut loc în jurul orei locale 16:20, într-unul dintre cele mai aglomerate locuri din oraș, bulevardul Istiklal fiind popular în rândul localnicilor și turiștilor pentru magazinele și restaurantele din zonă.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Astfel, autoritățile din Istanbul analizează toate imaginile disponibile din zonă şi au început deja discuțiile cu martorii tragediei.

Reacția președintelui Recep Tayyip Erdogan, în urma atentatului

După explozia din Istanbul de duminică după-amiază, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a transmis un mesaj, subliniind că toți cei care vor să ia națiunea turcă ostatică prin astfel de atacuri teroriste nu vor avea succes.

„Națiunea turcă nu poate fi luată ostatică prin terorism ”, a declarat președintele Turciei.

„Imediat după atacul perfid, au fost trimise echipe de salvare şi poliţişti, iar răniţii au fost transportaţi rapid la spitalele din zonă. Unităţile avizate ale statului nostru depun eforturi pentru a-i scoate la iveală pe autorii acestui atac perfid.

Eforturile de preluare a controlului Turciei şi naţiunii turce prin teroare nu au avut succes, nu au şi nu vor avea succes. Poporul nostru să fie sigur că toţi cei vinovaţi de ce s-a întâmplat pe bulevardul Istiklal vor primi pedeapsa cuvenită”, a mai adăugat Erdogan, potrivit Sabah.

Citește și: Elon Musk, declarații uimitoare. Lumea se va schimba radical: „Omul va fi ca o pisică de casă pentru roboți...”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si