În ceea ce privește contractele pentru sezonul rece, pentru energia termică au fost încheiate, însă problema este la energia electrică, deoarece trebuie cumpărate gaze de pe o zi pe alta, iar plata se face în avans.

Pericol major pentru bucureșteni

Astfel, fără un împrumut de la Guvern care să ajungă la Primărie, Termoenergetica și apoi ELCEN, bucureștenii riscă să rămână fără curent din decembrie 2022. 

Citește și: Ce spune premierul Nicolae Ciucă despre riscul ca România să intre în recesiune economică

Electrocentrale Bucuresti S.A. a anunțat că nu are bani să plătească gazul și curentul electric pentru a asigura lumină, căldură și apă caldă în apartamentele bucureștenilor în lunile care urmează.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

ELCEN a avertizat că este posibil să nu poată trece peste această iarnă. Pentru producerea energiei electrice, ELCEN folosește gazele pe care le-a înmagazinat în anii trecuți, în depozitul propriu. Cu toate acestea, resursa este limitată și acoperă doar consumul până în luna decembrie a acestui an sau cel mult până în ianuarie 2023. 

Citește și: VIDEO |Decizia luată de BOR în privința părintelui Calistrat Chifan după actul de agresivitate: „Pe durata cercetărilor ...”

ELCEN poate cumpăra gazul necesar dacă Termoenergetica își plătește datoriile. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si