Zeci de oi s-au plimbat în cerc timp de 12 zile la rând în regiunea Mongoliei Interioare din nordul Chinei, informează New York Post.

Comportamentul bizar, surprins pe camerele de supraveghere, arată turma uriașă care face un marș continuu în sensul acelor de ceasornic, într-un cerc aproape perfect.

Citește și: VIDEO |Suma de bani plătită de un bărbat pentru o porție de mici la un restaurant din Aeroportul Otopeni: „Mi-am luat țeapă”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Incidentul neobișnuit a avut loc la o fermă și nu în toate țarcurile existente, ci doar în țarcul cu numărul 13. 

Oile au început marșul non-stop în 4 noiembrie

Videoclipul cu scenele ciudate a fost postat miercuri pe Twitter de publicația chineză de stat People’s Daily, care a raportat că oile sunt perfect sănătoase, iar cauza comportamentului rămâne un mister.

Citește și: Fenomen straniu- oile care se invart in cerc

Oile s-au pus în mișcare din 4 noiembrie și nu s-au oprit până miercuri, 16 noiembrie.

Nu este clar dacă animalele au luat pauze pentru a de hrăni sau adăpa.

Dintre sutele de oi din fermă, doar un singur țarc (cel cu numărul 13) s-a comportat în acest fel. Oamenii au comentat pe rețelele sociale, spunând că numărul 13 vestește ceva înfricoșător!

Care este explicația cea mai plauzibilă

Scenariul cel mai plauzibil este acela conform căruia comportamentul oilor ar putea fi cauzat de o boală bacteriană numită Listerioză- cunoscută și sub denumirea de „boala circulară”.

„Inițial, animalele afectate sunt anorectice, deprimate și dezorientate. Ele se pot îndreptat spre colțuri, se pot sprijini de obiecte staționare sau se pot roti spre partea afectată a creierului”, conform manualului Merck.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si