În cele mai multe cazuri apar din cauza sedentarismului, a statului prelungit pe scaun sau a pozițiilor greșite din timpul somnului ori în alte situații. Netratate, aceste dureri ne pot chinui perioade lungi sau chiar în permanență, iar asta ne poate afecta foarte mult calitatea vieții. Masajul este un remediu excelent și dacă apelezi în mod constant la el, poți ajunge să-ți continui în mod normal aceleași activități fără să suferi de dureri de spate.  

Totuși, în funcție de zonele în care apar, durerile de spate pot indica anumite afecțiuni. Acesta este și motivul pentru care e necesar să te adresezi medicului în cazul în care simptomele persistă și cedează mai greu la remediile care funcționau în cazul tău. 

Iată ce pot însemna durerile de spate în funcție de zona în care apar: 

Citește și: Horoscop 23 noiembrie 2022. Un nou capitol plin de provocări pentru două zodii!

Dureri în zona cervicală 

Apar frecvent la persoane care au joburi statice, care își apleacă gâtul înainte pentru a vedea ecranul calculatorului, de exemplu. Se manifestă printr-un disconfort pronunțat între ceafă și zona superioară a umerilor și se poate extinde spre brațe și omoplați. Este important să conștientizăm acest aspect și să ne corectăm poziția, pentru că aceste dureri se pot acutiza în timp și ne provoacă și alte simptome. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Însă durerile cervicale pot indica și o serie de afecțiuni cum ar fi hernia de disc, migrene, luxații din cauza suprasolicitării și chiar osteoporoză. Sunt, de asemenea, un simptom al unor boli grave, între care meningita. Dacă ele persistă și sunt însoțite și de alte simptome, este important să te adresezi medicului. 

Citește și: Fazele lunii în decembrie 2022. Când avem lună nouă și lună plină

Dureri în zona toracică 

Apar, de regulă, din cauza posturii greșite din timpul efectuării unor activități sau a statului pe scaun. De asemenea, persoanele obeze se confruntă frecvent cu astfel de dureri. Însă ele pot indica și anumite afecțiuni ale coloanei, scolioză, afecțiuni pulmonare sau ale rinichilor ori întinderi musculare. 

Citește și: Cum ajungi mai repede din București în Brașov fără avion. Două alternative mai rapide

Dureri lombare 

Le denumim popular dureri de mijloc și apar, cel mai frecvent, din cauza statului în picioare. Dacă ai un job care implică statul în picioare într-un perimetru restrâns, vei suferi de dureri lombare. De aceea este important ca măcar o dată pe oră să te așezi pe scaun sau să mergi preț de câteva minute.  

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Durerile lombare pot indica și leziuni ale mușchilor sau ale tendoanelor din spate, potrivit WebMD, iar în acest caz este posibil să ai nevoie de tratament.   

Dureri în zona coccisului 

Persoanele care stau mult pe scaun experimentează frecvent acest simptom. De asemenea, femeile însărcinate vor simți disconfort în zona coccisului, dar și persoanele obeze. Aceste dureri mai apar și în urma unui traumatism. 

Citește și: Horoscop 22 noiembrie 2022. Zodia care ia o decizie drastică în plan sentimental!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si