Iată care este cel mai scurt zbor comercial din lume!

Care este cel mai scurt zbor comercial din lume

În lume, cel mai scurt zbor durează 53 de secunde. Nu se află în cele mai bune condiții, dar leagă o mică insulă de restul lumii.

Pilotul se află la doar câțiva centimetri distanță de pasagerii săi. Întinde mâna și acționează întrerupătoarele metalice care îi pornesc motoarele.

Două elice, vizibile prin ferestrele de pe ambele părți, se învârt zgomotos. Micul avion sprintează pe pietriș câteva sute de metri.

Citește și: Blue Air, pe mâna statului. Cum va arătă compania aeriană după ce Statul Român va deține 75% din acțiuni

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ulterior, se ridică în aer și virează spre dreapta. Pământul dispare și este înlocuit de apă. Zborul Loganair LM711 nu este una dintre cele mai confortabile experiență. Opt pasageri se strecoară într-o cabină de dimensiunea unei furgonete.

Zgomotul motorului este necruțător. Și nu există facilități la bord.

Conform Cărții Recordurilor Guinness, acesta este cel mai scurt serviciu de transport aerian din lume, o călătorie care acoperă doar 1,7 mile (2,7 kilometri) în mai puțin timp decât au nevoie majoritatea avioanelor de pasageri să ajungă la altitudinea de croazieră. Într-o zi bună, cu vânturi favorabile și bagaje ușoare, zborul durează doar 53 de secunde.

Zborul poate ajunge la 2 minute

În cazul în care vântul bate din direcția opusă, poate dura peste 2 minute. Zborul se face de două-trei ori pe zi. De asemenea, leagă Westray, o insulă aflată la marginea arhipelagului Orkney din nordul Scoției, de o insulă și mai mică și mai îndepărtată, Papa Westray.

Citește și: VIDEO- Aeronavă civilă care zbura pe ruta Poznan-Tel Aviv, escortată de Forţele Aeriene Române după ce a fost anunţată o alertă cu bombă la bordul acesteia

Pe parcursul anului, este o legătură cu lumea pentru cei aproximativ 80 de oameni care locuiesc pe această insulă. Vara aduce și turiști care doresc să experimenteze călătoria cu avionul și să descopere insula Papa Westray.

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si