Ucraina a propus adoptarea unei rezoluții de condamnare a "terorii energetice", într-un discurs al președintelui Zelenski la ședința Consiliului de Securitate al ONU convocată după loviturile cu rachete ale Federației Ruse.

Citește și: Ploaie de rachete rusești în Ucraina. "Avem destule arme să-i lovim pe toți"

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a denunţat miercuri, în faţa Consiliului de Securitate al ONU, atacul Rusiei asupra infrastructurii energetice ucrainene drept o crimă împotriva umanităţii.

Citește și: Ucraina va îndura o iarnă fără căldură. Kievul cere evacuarea civililor din Herson şi Nikolaev

"Cu temperaturi sub zero, câteva milioane de oameni fără alimentare cu energie electrică, căldură şi apă, aceasta este, evident, o crimă împotriva umanităţii", a declarat preşedintele Zelenski într-o scurtă declaraţie adresată Consiliului de Securitate în timpul unei reuniuni de urgenţă pe care a solicitat-o.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Zelenski: "Am propus Formula păcii, Rusia a răspuns cu Formula terorii"

Zelenski a mai spus că se așteaptă la o reacție puternică din partea lumii la teroarea rusă asupra populației civile din Ucraina.

"Ne așteptăm la reacția partenerilor. Ne așteptăm la reacția prietenilor- nu doar a observatorilor. Așteptăm reacția tuturor celor care recunosc cu adevărat Carta ONU.
Facem tot posibilul.

Ucraina a prezentat Formula Păcii. Lumea a auzit-o. 10 puncte- cum să restabiliți întreaga putere a Cartei ONU încălcate de Rusia și să garantați siguranța Ucrainei, siguranța Europei și a tuturor popoarelor planetei care suferă de consecințele agresiunii ruse. Ca răspuns la Formula noastră de pace, Rusia urmează pașii Formulei sale de teroare. Chiar a doua zi după ce am propus Formula ucraineană pentru pace la summit-ul G19 din Indonezia, am primit zece rachete rusești pentru fiecare punct din Formula pentru pace", a declarat liderul de la Kiev.

Atac masiv al Rusiei asupra infrastructurii energetice

Rusia a lansat miercuri peste 70 de rachete de croazieră asupra Ucrainei, ţintind în special  puncte de infrastructură energetică  ale țării lovite deja de pene uriașe de curent.

Potrivit presei de la Kiev, 51 dintre rachete au fost doborâte de sistemele antiaeriene ale armatei ucrainene, după cum au transmis subalternii lui Zelenski pe Telegram.

În urma atacului masiv de azi din Ucraina, și  Republica Moldova  înregistrează o nouă pană uriașă de curent electric.

Kremlinul nu se îndoiește de succesul ofensivei sale în Ucraina

Kremlinul a transmis miercuri că nu se îndoieşte de "succesul" ofensivei sale militare din Ucraina, într-un moment în care Kievul și alte orașe se află în întuneric după atacurile ruseşti masive asupra infrastructurii energetice ucrainene.

Citește și:  VIDEO- Pană uriașă de curent în Republica Moldova, în urma bombardamentelor din Ucraina

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

"Viitorul şi succesul operaţiunii militare speciale nu sunt puse la îndoială", a dat asigurări în faţa presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la finalul unui summit al Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă la Erevan, capitala Armeniei.

Peskov nu a fost întrebat în conferinţa de presă de miercuri despre adoptarea de către Parlamentul European a unui text care califică Rusia drept "stat care susţine terorismul" în conflictul din Ucraina, cerând celor 27 de state membre ale UE să facă la fel, însă purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a reacţionat pe Telegram.

Ea a propus ca Parlamentul European să fie calificat drept "susţinător al idioţeniei".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si