Psihologul Cristian Andrei consideră că "banul deformează Sărbătorile" și că bugetul nostru din această perioadă specială trebuie să fie "un buget uman și emoțional". 

"În momentul în care banul intervine în Sărbătorile tale, ți le strică. De exemplu te trimite între niște oameni între care nu ai ce să cauți. Sau banul te face să-ti dorești niște Sărbători care sunt foarte rigide și nu ți permit să ieși de acolo pentru că ai plătit masa, sau nu îți permit să superi pe cineva pentru că este din lumea bună.

Banul chiar deformează sărbătorile", arată psihologul Cristian Andrei.

"Sărbătorile se petrec mai bine studențește decât boierește"

"Îndrăznesc să spun că, pentru o persoană din România la ora actuală, un buget de 200- 300 este suficient pentru sărbători pentru o persoană. De ce? Pentru că altfel o iei razna. Dacă ai mai mulți bani începi să cauți icre negre și nu găsești, dacă vrei să petreci într o locație de lux te trezești că ești dezamăgit de locație sau că acolo vin niște oameni care sunt foarte încordați și ei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Realmente, sărbătorile se petrec mai bine studențește decât boierește. Nu trebuie să faci demonstrație de Sărbători. Trebuie să fii suficient de relaxat pentru că ești între ai tăi, or asta înseamnă că este esențial să cauți nu banii înainte de sărbători, când le planifici, ci oamenii", mai spune psihologul.

De Sărbători, poți să fii o sursă de bucurie pentru alții

Chiar dacă uneori nu sunt lângă tine de Sărbători oamenii pe care ți-i doreai pentru că te-au refuzat sau sunt indisponibili, poți să găsești alți oameni minunați în această perioadă specială.

"De Sărbători este poate pentru prima oară în an când în loc să te uiți în sus te uiți în jos, către oamenii care sunt mai jos decât tine și cărora le poți face o bucurie. Spre exemplu, poți să treci de Crăciun și pe la bunicii tăi pe care nu i ai mai văzut de mult, nu să te duci neapărat în Grecia sau în Tenerife de Crăciun. Poți să produci o bucurie bunicilor tă, acum ești o sursă de bucurie.

Foarte frumos este de sărbători să poți să împărtășești ceea ce ai ce ai puțin nu mult nu este nevoie să ai mult să stai pe același scaun cu persoana iubită pentru că nu e loc înseamnă să împărtășești scaunul respectiv, îl împarți cu cineva. Să povestești despre tine și să râdeți împreună înseamnă să împărtășești momentul cu cineva.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

E vorba aici de vreun ban?! Aici nu e vorba de niciun ban, bugetul nostru de Sărbători trebuie să fie un buget uman și emoțional. Este spiritul împărtășirii cu ceilalți, nu neapărat al imaginii. Când oferi o felie de cozonac nu oferi ca să îi dai peste nas celuilalt cu cozonacul tău, ci îl oferi pentru că tu ai de împărțit cu el oricât de puțin ai. Și când mai ai un sfert de cozonac este minunat să-l împarți și pe acela, nu să spui "Îl țin pentru mine, gata! Nu vă dau nimic!", explică Cristian Andrei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si