Produsele alimentare se scumpesc continuu, prețul brâzei fiind cu peste 30% mai mare în noiembrie 2022 față de noiembrie 2021.
Pâinea, produsele de morărit, făina, mălaiul dar și alte specialităție au înregistrat scumpiri accelerate.

Citește și: Anunț neașteptat despre ajutoarele în bani din 2023 pentru pensionari

Cartofii s-au scumpit și ei cu aproape 40% în această perioadă, iar prețul cărnii a crescut cu 16%.


Prețul produselor nealimentare a crescut cu până la 8 – 10%, exceptând combustibilii – 19,24%, energia electrică – 47,19%, gazele naturale 37,63% și energia termică – 22,93%.

Citește și: Moțiune împotriva ministrului Lucian Bode după ratarea aderării României la spațiul Schengen

Anunț neașteptat despre ajutoarele în bani din 2023 pentru pensionari

Pensionarii sunt în fiecare an "sacrificații de serviciu" ai politicienilor de la putere. Un anunț neașteptat a venit din Parlament despre ajutoarele în bani din 2023 pentru pensionari.  Dezbaterea proiectului bugetului de stat şi proiectului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023 a început, luni, în Parlament. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Citește și:  Cât trebuie să scoată românii din buzunar pentru a împodobi un brad de Crăciun în anul scumpirilor

Deputatul USR Cristian Seidler a declarat că pensionarilor  nu le-au fost alocaţi  pentru anul 2023 banii care le-au fost promişi.

Citește și:  Scăderi de prețuri. ROBOR a ajuns la cel mai mic nivel din ultimele luni, iar combustibilul s-a ieftinit

În plus, „suma ajutoarelor pentru pensionari, dincolo de pensii, este mai mică decât suma pensiilor speciale”.

Banii pentru pensionari, mai mici decât bugetul pensiile speciale

„Mitul PSD care e interesat de pensionari a căzut. Suma ajutoarelor pentru pensionari (vouchere pe card, ajutor pentru energie şi sumele de 600, 800 şi 1000 de lei ce vor fi date în 2 tranşe) în anul 2023 va fi mai mică (12,3 mld lei) decât suma alocată pentru pensii speciale (13,2 mld lei). Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi, prin el, întreg Guvernul sărăciei, va rata eliminarea pensiilor speciale, prevăzută în PNRR până la finalul anului, pentru care au fost alocate 13,2 mld de lei, reprezentând 0,85% din PIB. În total, pentru pensii (contributive şi speciale) se vor aloca 7,8% PIB”, a scris Cristian Seidler, luni pe Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si