Parlamentul European a demis-o marţi pe grecoaica Eva Kaili din funcţia de vicepreşedinte, după inculparea sa, alături de alte persoane, într-un caz de presupusă corupţie în care este implicat Qatarul.

Citește și: Șefa Parlamentului european anunță anchetă internă după scandalul de corupție. Viktor Orban: "Bună dimineața!"

Pentru demiterea unuia dintre cei 14 vicepreşedinţi ai PE era nevoie de votul a două treimi dintre eurodeputaţi. 

Votul nu a fost o problemă, după flagrantul delict în care a fost prinsă Eva Kaili- cu mai mulți saci de bani în locuința proprie.

Citește și: VIDEO- Veste șoc din Parlamentul European: Eva Kaili a fost arestată

Decizia a fost aprobată aproape în unanimitate de eurodeputaţii reuniţi la Strasbourg în sesiune plenară- 625 de voturi pentru, unul împotrivă şi două abţineri.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

UPDATE Polițiștii belgieni au dat publicității, marți, primele imagini cu teancurile de bani găsite la Eva Kaili și partenerii săi.

Peste 1,5 milioane de euro au fost confiscați din casele Evei Kaili și ale fostului europarlamentar Pierre Antonio Panzeri la Bruxelles, potrivit Kathimerini.com.

bani eva kaili

Bani murdari în locuința Eva Kaili?

[Sursa foto: Twitter]

Potrivit Le Soir, poliția judiciară federală a descoperit aproximativ 600.000 de euro în locuința fostului europarlamentar italian. Restul

fondurilor au fost descoperite în casa din Bruxelles a Eva Kaili și a partenerului ei Francesco Giorgio, precum și în posesia tatălui fostului vicepreședinte al Parlamentului European.

Eva Kaili neagă că a primit mită de la Qatar

Eva Kaili a negat, prin vocea unui avocat, că a primit mită de la Qatar.

"Poziţia sa este că ea este nevinovată. Nu are nimic de-a face cu mita din Qatar", a declarat presei elene avocatul Michalis Dimitrakopoulos. Întrebat dacă la domiciliul clientei sale au fost găsiţi bani, avocatul a spus: "Nici nu confirm, nici nu dezmint, e confidenţial. Nu am nicio idee dacă au fost găsiţi bani sau câţi".

Citește și: VIDEO- Conflict diplomatic între România și Austria după refuzul aderării la spațiul Schengen. UPDATE

Eva Kaili, socialistă în vârstă de 44 de ani, a fost reţinută vineri la Bruxelles, ea fiind suspectată că a fost plătită de Qatar pentru apărarea intereselor acestui emirat care organizează în prezent Campionatul Mondial de Fotbal.

Eva Kaili mită de la Qatar.

Eva Kaili a negat, prin vocea unui avocat, că a primit mită de la Qatar.

[Sursa foto: Twitter]

Câți bani au găsit procurorii în perchezițiile de la Bruxelles

Sume spectaculoase au fost confiscate în cursul a 20 de percheziţii desfăşurate până luni seară, dintre care 600.000 de euro la domiciliul unuia dintre suspecţi, conform parchetului federal belgian.

Alte trei persoane, printre care şi partenerul său de viaţă, au fost încarcerate în această anchetă, în timp ce tatăl său, reţinut vineri, a fost eliberat. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si