UPDATE. Rusia a lansat joi, 29 decembrie, un nou atac masiv asupra țintelor din Ucraina. Au fost raportate explozii atât în capitala Kiev, cât și în alte orașe din țară, inclusiv Liov Nikolaev sau Zaporojie.

Citește și: Profeția înfricoșătoare a lui Nostradamus pentru anul 2023

Potrivit consilierului de stat al președintelui Zelenski, Mihail Podolyak, Rusia a lansat joi peste 120 de rachete cu scopul de a distruge infrastructura critică și de "a ucide civilii în masă".

Clădiri distruse în Kiev, 90% din Liov fără curent electric

Cel puțin 4 explozii au fost auzite în capitala Kiev, iar una dintre rachetele ruse a distrus o clădire rezidențială privată, au transis autoritățile ucrainene.

De asemenea, 90% din orașul Liov, de lângă granița cu Polonia, a rămas fără curent electric ca urmare a atacurilor de azi.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a postat pe Telegram: Până în prezent, două persoane au fost salvate dintr-o casă avariată.

Salvatorii continuă operațiunile de căutare și salvare. De asemenea, resturi de rachete au avariat o mașină pe una dintre străzile centrale.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Știrea inițială. În jurul orei 6 dimineaţa, joi, au sunat alarme de raid aerian în capitala ucraineană Kiev, precum şi în regiunile sudice Herson şi Mykolaiv şi regiunea de vest a Jitomir, scrie The Guardian.

Citește și: O maternitate din Herson a fost bombardată. Amenințarea Kremlinului

„A fost anunţată o alertă aeriană în capitală! Vă rugăm să mergeţi în adăpost!”, a postat pe Telegram administraţia militară a oraşului Kiev.

Până în prezent, nu au existat atacuri confirmate, potrivit sursei citate. Noi atacuri au loc însă în regiunea Zaporojie, transmite Kyiv Independent.

Ucraina se teme de noi atacuri ale Rusiei de Anul Nou

Ministrul ucrainean al energiei se teme de atacuri de Anul Nou: Situația energiei electrice în Ucraina rămâne "foarte dificilă" din cauza riscului persistent de bombardamente rusești, a declarat ministrul ucrainean al energiei, Herman Halușcenko.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citește și: Kremlinul pune o condiție pentru pacea din Ucraina. Care va fi reacția Kievului

El a avertizat că în noaptea de Anul Nou ar putea fi înregistrate "daune maxime asupra sistemului energetic".

Vorbind marți la televiziunea ucraineană, oficialul de la Kiev a declarat că Ucraina încearcă să folosească timpul dintre atacurile rusești pentru a reduce deficitul de energie prin creșterea producției de electricitate și, de asemenea, pentru a crește capacitatea de a transmite electricitate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si