Copilul în vârstă de două luni este cel mai mic pacient din ultimul an, al secției de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași. Bebelușul este suspect de hepatită virală și se află sub supraveghere medicală în permanență.

Bebeluș suspect de hepatită virală

Bebelușul, născut prematur, a mai fost internat de curând la Spitalul din Pașcani, însă, a fost diagnosticat doar cu o afecţiune virală, bronşiolită, la care i s-a administrat tratamentul necesar.

Ulterior, a fost transferat la Spitalul din Iași, cu modificări importante ale funcţiei hepatice şi suspiciune de hepatită virală cu virus A.

Medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a declarat că: „Starea micului pacient la internare, în data de 27 decembrie, era gravă. Pacientul prezenta insuficienţă respiratorie acută, tuse expectorantă semiproductivă, frecventă cu fenomen de bronhospasm. Din discuţia cu mama, care este internată cu cel mic, acesta prezenta o tuse cu aproape o săptămână înainte de a se prezenta la spitalul din Paşcani. S-a  procedat imediat la efectuarea investigaţiilor pentru stabilirea unui diagnostic complet şi internarea în regim de terapie. Testul efectuat pentru virusul hepatic A s-a infirmat. Aşteptăm rezultatele pentru celelalte tipuri de virus hepatic pentru a şti cu exactitate cauza modificărilor indicatorilor hepatici. Primele rezultate prezintă un sindrom de hepatocitoliză (acesta arată suferinţa ficatului), cu valori dublate faţă de analizele efectuate la Paşcani”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De asemenea, bebelușului i se administrează tratamentul necesar și oxigen prin mască facială.

Bebelușul se simte mai bine

„În tot acest timp mama sugarului se află în una din secţiile spitalului şi îl vizitează de ori de câte ori este nevoie.

Alimentarea se realizează prin perfuzie şi sondă naso-gastrică, iar toleranţa digestivă este bună. În ciuda condiţiei delicate pacientul este energic, iar ultimele analize arată că hepatoliza este în uşoară scădere”, a explicat medicul Florin Roșu.

Simptomele hepatitei

Conform sfatulmedicului.ro, hepatita, în stadiul de debut are simptome asemănătoare cu ale gripei: stare de rău general, febră, dureri musculare, pierderea apetitului, greață, vărsături, diaree, îngălbenirea pielii și a albului ochilor.

Există cazuri în care copiii cu hepatita A pot avea simptome ușoare, sau chiar deloc. În cazul în care hepatita evoluează, simptomele ei se resimt la nivelul ficatului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si