Unde se poate schia în România în ianuarie 2023. Iubitorii de sporturi de iarnă se pot bucura de pârtiile pline cu zăpadă. Sezonul de schi se deschide în mod oficial, vineri pe 13 ianuarie 2023, la Sinaia. Iată pe ce pârtii din România se poate schia în următoarea perioadă!

Unde se poate schia în România în ianuarie 2023.

Unde se poate schia în România? Ce pârtii sunt deschise?

[Sursa foto: PixaBay]

Pe ce pârtii din România se poate schia în ianuarie 2023?

Sezonul de schi va începe, vineri, 13 ianuarie, la Sinaia. Șase dintre pârtiile domeniului schiabil din stațiune, amplasat la 2.000 de metri altitudine în Masivul Bucegi, vor fi deschise. Schiorii sunt sfătuiți să nu intre în zona mai joasă de golul alpin pentru că acolo stratul de zăpadă nu este suficient.

Administratorii au anunțat că vor funcționa și: Gondola Sinaia care urcă la Cota 1400, Gondola Carp care face legătura între Cota 1400 şi Cota 2000, în Bucegi, banda pentru începători de la 2000 de metri altitudine, telescaunul Soarelui şi telescaunul Dorului.

Citește și: Mii de români la schi, în Bulgaria

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pârtiile care se vor deschide la Sinaia sunt:

  • Variantă
  • Valea Dorului 2
  • Panoramic
  • Soarelui
  • Lăptici 1
  • Lăptici 2.

„Nu se schiază pe alte pârtii. Nu vă aventurați mai jos de golul alpin, stratul este insuficient. Programul instalațiilor începe la ora 08.00. Consultați prognozele”, au declarat oficialii Primăriei Sinaia pentru turiști.

Unde se poate schia în România în ianuarie 2023.

Unde se poate schia în România? Ce pârtii sunt deschise?

[Sursa foto: PixaBay]

Ce pârtii de schi mai sunt deschise în România în ianuarie 2023?

Printre preferințele schiorilor sunt și pârtiile din Poiana Brașov, Predeal și Azuga. În primele zile ale anului 2023 pârtiile aveau între 4 și 6 centimetri de zăpadă artificială. Pe pârtiile de schi de la Bâlea Lac se găsește cel mai gros strat de zăpadă, undeva la 64 de centimetri, potrivit informațiilor furnizate de meteorologi.

Și pârtia de schi de la Fundata vine cu un strat bun de zăpadă, 30 de centimetri. La Moieciu, Păltiniș, Semenic și Voineasa oferă alte pârtii de schi cu un strat de zăpadă de peste 15 centimetri unde turiștii se pot bucura de iarnă.

Pârtii perfecte pentru sporturile de iarnă se găsesc și în Maramureș sau Transilvania, unde peisajele sunt de poveste. Din cauza temperaturilor mari, straturile de zăpadă nu sunt la fel de bune ca în anii trecuți. Pârtia de schi de la Borșa are 10 centimetri de strat de zăpadă și se regăsesc temperaturi negative în termometre. În Hunedoara, la Straja, celebra pârtie de schi are peste 10 centimetri stratul de zăpadă.

Citește și: Pârtiile de schi, înconjurate de noroaie

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Și în Oltenia, la Voineasa pârtia este perfectă pentru sporturile de iarnă pentru că stratul de zăpadă este de aproximativ 10 centimetri, potrivit informațiilor meteo de la începutul anului 2023.

Citește și: VIDEO- Pârtiile sunt pregătite pentru a-și întâmpina turiștii cu distracție și voie bună


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si