Previziuni economice pentru anul 2023. Anul 2022 a reprezentat un an în care românii au învățat să economisească. Inflația a dus la creșterea prețurilor de câteva ori, atât la alimente, cât și la servicii. O bună perioadă de timp, șoferii au economisit din cauza faptului că prețurile benzinei și a motorinei au început să scadă dramatic. Se pare că nici anul 2023 nu va fi unul foarte blând.

Vor exista multe provocări în acest an

Potrivit economiștilor, anul acesta este posibil să se pună bazele unei reveniri pentru anul 2024. Vor exista provocări la care va trebui să facem față.

”Economia va naviga pe o gheață extrem de subțire în 2023, iar diferența dintre faliment și supraviețuire economică va fi dată de măsurile de restructurare pe care companiile și le vor lua încă din primele zile ale anului viitor.

Citește și: Salariile din Europa vor crește puternic în 2023 pentru a face față scumpirilor

Scăderea consumului, scăderea puterii de cumpărare, accentuarea problemelor generate de inflație vor pune și mai o mare presiune pe companii. De asemenea, nu este exlus să existe un număr record de companii închise, dar și un număr de oameni care vor rămâne fără job, a explicat economistul Adrian Negrescu.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Acesta consideră faptul că 2023 ar trebui să fie ”anul  în care să se pună bazele relansării economice din 2024'', însă ”la cum arată în momentul de față perspectivele, toate semnalele merg către o stagnare economică”.

,,Inflația va continua să fie în prim plan''

”Inflația va continua să fie în prim plan, adică prețurile vor continua să crească. Poate nu cu aceeași rată semnificativă de creștere cu am văzut în 2022. Iar creditele vor continua să se scumpească pe măsură ce nu vom reuși să stăpânim această inflație. De aceea, evoluția economică din 2023 este dată de investiție. Dar au un cuvânt semnificativ îl va avea modul în care vom gestiona inflația, iar stoparea creșterilor din sectorul energie ar putea fi una dintre elementele esențiale în modul în care vor crește prețurile în 2023”, a mai spus Adrian Negrescu. 

Citește și: Inflație- 16 4 la sută- ce se întâmplă cu prețurile

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si