Gruparea paramilitară Wagner a susţinut că oameni ei au cucerit singuri acest mic oraş ucrainean, afirmaţie la care Ministerul rus al Apărării nu a făcut nicio referire în declaraţia sa, potrivit CNN.

Citește și: China se distanțează de Rusia. ”Putin este nebun”

Prin ocuparea oraşului Soledar trupele ruse şi-ar putea consolida poziţiile pentru a intensifica asaltul asupra localităţii Bahmut şi le-ar fi deschisă calea către oraşele Sloviansk şi Kramatorsk.

O importanţa strategică au şi minele de sare din Soledar, cu reţeaua lor de tuneluri de circa 300 de kilometri, mai informează postul american CNN.

Ucraina nu recunoaște înfrângerea în Soledar

Armata ucraineană a negat vineri pierderea oraşului Soledar, afirmând că ''lupte violente'' au în continuare loc în acest mic oraş din estul Ucrainei, după ce Rusia declarase mai devreme că trupele sale au preluat controlul localităţii.

O echipă a postului american de televiziune aflată la circa 2,5 mile (4-5 kilometri) de Soledar transmite că observă tiruri de mortiere şi rachete şi o deplasare a trupelor ucrainene ce pare a fi o retragere destul de bine organizată a acestora.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

''Lupte violente se desfăşoară în continuare la Soledar'', a declarat purtătorul de cuvânt al comandamentului Est al armatei ucrainene, Serghei Cerevati.

''Forţele armate ucrainene păstrează situaţia sub control în condiţii dificile'' în faţa ''celor mai bune unităţi (ale grupării ruse de mercenari) Wagner şi a altor forţe speciale ruse'', a adăugat acesta.

soledar

Prin ocuparea oraşului Soledar trupele ruse şi-ar putea consolida poziţiile pentru a intensifica asaltul asupra localităţii Bahmut

[Sursa foto: Twitter ]

El a acuzat Moscova de ''zgomot informaţional'' pe marginea capturării acestui oraş pentru ''a semăna neîncredere în rândul ucrainenilor faţă de armata lor''.

''Mici retrageri sau manevre nu înseamnă că ele trebuie să fie percepute ca o mare înfrângere'', a mai spus acelaşi purtător de cuvânt.

Orașul Soledar este relativ mic, cu o populație de doar 10.000 de oameni înainte de război, iar semnificația sa strategică este discutabilă, potrivit BBC News.

Dar dacă se confirmă că forțele ruse au preluat controlul asupra acestei mici localități, atunci probabil evenimentul va fi perceput ca o mare victorie la Kremlin.

bahmut

Bahmut, un oraș important din estul Ucrainei

[Sursa foto: Twitter]

Semnificația orașului Soledar pentru armata rusă este contestată de analiștii militari din cauza dimensiunii sale relativ mici.

Institutul pentru Studierea Războiului, cu sediul în SUA, a declarat că, deși este probabil ca forțele ruse să fi capturat Soledar, nu există indicii că acest lucru le va ajuta ulterior să încercuiască mai marele oraș Bahmut.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si