Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat duminică seara că ''operaţiunea militară specială'' din Ucraina indică o tendinţă pozitivă și speră că soldaţii ruşi vor obţine şi alte victorii după cele revendicate de Moscova în această săptămână la Soledar.

Citește și: Mărturiile șocante ale unei fete care a fost prinsă sub dărâmături la Dnipro: „Nu știu unde sunt părinții. Se spune că au fost văzuți în viață”

Un atac cu rachete efectuat sâmbătă de forțele ruse a ucis cel puțin 29 de persoane în Dnipro, inclusiv un copil, după distrugerea totală a unui bloc de locuințe. Alte 73 de persoane sunt date dispărute.

Citește și: FOTO/VIDEO- Infern la Dnipro, după ce un bloc de apartamente a fost lovit de o rachetă rusească. O mamă își urlă durerea: „Ticăloşilor. Vă blestem până la a şaptea generaţie”

Până duminică dimineaţă, 73 de persoane rănite, printre care 14 copii, au fost salvate de sub dărâmăturile clădirii prăbuşite, a anunţat Apărarea Civilă Ucraineană pe Telegram. Operaţiunea de căutare a persoanelor date dispărute continuă.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

dnipro

Cel puțin 73 de oameni dispăruți sub dărâmăturile clădirii prăbuşite din Dnipro

[Sursa foto: Twitter]

Vladimir Putin: ''Dinamica este pozitivă"

''Dinamica este pozitivă. Totul se desfăşoară conform planului Ministerului Apărării şi Statului Major'', a declarat Putin pentru postul de televiziune public Rossiya-1.

''Şi sper că luptătorii noştri ne vor da încă o dată satisfacţie prin rezultatele lor militare'', a continuat şeful statului rus.

Citește și: VIDEO- Un nou atac masiv al Rusia în Ucraina. Explozii în Kiev. "Au lovit cu peste 120 de rachete"

Armatele rusă şi ucraineană revendicau vineri fiecare controlul asupra oraşului Soledar din estul Ucrainei, ce împreună cu oraşul învecinat Bahmut este scena unor lupte crâncene, descrise de un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski drept cele mai sângeroase de la începutul invaziei ruse.

''Situaţia în economie este stabilă, mult mai bună comparativ nu doar cu ce au prognozat oponenţii noştri, dar şi cu ce am estimat noi. Şomajul este la un nivel minim istoric. Inflaţia este mai mică decât era de aşteptat şi, foarte important, are o tendinţă descendentă'', a mai spus Vladimir Putin.

"Teroarea rusă'' face noi victime printre civili

Conducerea de la Kiev a condamnat dur atacurile împotriva civililor şi a denunţat încă o dată ''teroarea rusă''.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

În afară de Dnipro, alte zone afectate au fost Odesa, Harkov, Liov şi Kiev, unde infrastructura civilă a fost avariată şi alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă.

Armata ucraineană a precizat că a doborât 25 dintre cele 38 de rachete trase sâmbătă de forţele ruse. 

Citește și: China se distanțează de Rusia. ”Putin este nebun”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si