Cazurile de tuberculoză și astm au început să crească. Pentru unii pacienți ajunși în spital cu simptome respiratorii și tuse puternică, crezând ei, cauzate de gripă, s-au dovedit a fi simptome ale unui diagnostic mai grav de atât.

Spitalele sunt pline 

O infecție respiratorie la un pacient cu tuberculoză nediagnosticat îl aduce mai repede către spital, în această perioadă, spune managerul Institutului Marius Nasta, conform Hotnews.

De altfel, spitalele de pneumologie sunt sufocate deja. La Institutul Marius Nasta din Capitală deja nu mai e loc pentru pacienții care ajung să fie diagnosticați cu tuberculoză, astfel că medicii sunt nevoiți să redirecționeze pacienții către alte unități spitalicești din afara Bucureștiului.

Citește și: Iarna e ca vara. Cum s-a schimbat vremea în România în ultimii 40 de ani

Principalul motiv din cauza căruia se ajunge în astfel de situații este acela că oamenii stau acasă cu tuberculoza până târziu.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Sute de persoane cu handicap au stat în frig la Galați pentru a primi ajutoarele de la UE

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta avertizează că tuberculoza poate evolua foarte rapid, în doar câteva luni.

Un tânăr din Oradea a ajuns de 64 de ori la Urgențe în 2 luni

Șeful UPU-SMURD Bihor, medicul Hadrian Borcea, a dezvăluit într-un interviu acordat jurnaliștilor de la News.ro că,

în afară de cazurile care sunt specifice unor perioade din an, cum ar fi virozele sau gripă, există şi alte cazuri de pacienţi despre care spune că nu găsesc în alte locuri soluţii pentru rezolvarea problemelor de sănătate pe care le au, aşa că aleg să vină la camera de gardă.

Citește și: Un tânăr din Flămânzi a trăit o adevărată aventură după ce a furat mașina unei femei. Acesta nu deținea permis de conducere

Sistemul de sănătate publică ar trebui să fie capabil să ofere alternative pentru astfel de pacienţi, susține medicul.

Citește și: Bilanț coronavirus: 906 persoane infectate cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil

Acesta a menționat că toţi pacienţii sunt ajutaţi la Urgenţe, indiferent de problema pe care o au, dar că o parte dintre ei pot înţelege că soluţia pentru problema lor este la medicul specialist din ambulator, de exemplu, sau dintr-un centru de permanenţă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si