Liderul ucrainean s-a adresat joi dimineață Parlamentului European, urmând în cursul zilei să participe la o reuniune extraordinară a celor 27 de șefi de stat din UE. Zelenski este primul președinte care vorbește de la tribuna PE în timp ce țara sa se află în război. 

Ce a declarat Zelenski în fața liderilor europeni

În cadrul Parlamentului European, Volodimir Zelenski le-a mulțumit liderilor europeni pentru sprijinul acordat Ucrainei de la începutul războiului.

Oficialii europeni l-au aplaudat și ovaționat îndelung pe președintele ucrainean înainte ca acesta să vorbească în fața adunării.

„Ne apărăm pe câmpul de luptă, noi, ucrainenii, împreună cu voi", a spus el, adăugând că țara sa, împreună cu Europa, „se apără împotriva celei mai mari forțe antieuropene din lumea modernă"

Citește și: O țară din Asia se pregătește de război. Șeful statului a dat ordin armatei sale

Liderul de la Kiev face presiuni asupra statelor membre UE pentru a-i livra mai multe arme şi avioane de luptă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Șefa Parlamentului European, Roberta Metsola, a susținut apelul Ucrainei pentru mai multe arme.

Citește și: Declarații controversate făcute de Vladimir Putin. De ce a promis că nu-l va ucide pe Zelenski

„Cunoaștem sacrificiul pe care poporul vostru l-a îndurat pentru Europa și trebuie să îl onorăm nu doar prin cuvinte, ci și prin acțiune", a spus ea, adăugând că acest lucru ar trebui să includă „avioanele de care aveți nevoie pentru a proteja libertatea pe care prea mulți au luat-o de bună".

Conferință de presă comună alături de Charles Michel și Ursula von der Leyen

Preşedintele ucrainean a prmit un steag al Uniunii Europene pe care l-a ţinut împreună cu Metsola, în aplauzele eurodeputaţilor.

După participarea la reuniunea cu liderii europeni, Președintele Zelenski a ținut o conferință de presă comună la Bruxelles alături de președintele Consiliului European Charles Michel și de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Citește și: Kievul lansează o nouă avertizare: Rusia se pregătește de un nou atac

„Pacea va veni doar când Ucraina va obține victoria”, a declarat Zelenski, subliniind în același timp că „Ucraina luptă pentru a-și proteja independența”.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Charles Michel a spus că Europa trebuie să continue să ofere nivelul maxim de sprijin Ucrainei.

Citește și: Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat Muzeul Naţional al Covorului de la Baku

După vizite la Londra şi Paris în urmă cu o zi, Zelenski participă joi în capitala Belgiei la un summit al şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană, cărora le va cere să livreze Kievului avioane de luptă pentru a face faţă avansului armatei ruse.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si