Când nu se fac botezuri în 2023? Sunt câteva zile ale anului 2023 în care nu se practică încreștinarea. 

Astfel, creștinii trebuie să țină cont că în zilele de post sau cele notate cu cruce roșie în calendar este interzis acest lucru. Totuși, există și excepții când se poate creștina în copil în aceste perioade de peste an.

Zilele în care nu se fac botezuri

La fel cum nu se fac nunți în zilele de post și de sărbătoare din timpul anului, aceeași regulă se aplică și în cazul botezurilor. Potrivit dogmelor bisericești, bebelușii trebuie să fie creștinați la maxim 40 de zile după naștere.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Misterioasele domuri Bungle Bungles: aici au fost descoperite cele mai vechi forme de viață de pe Pământ- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citește și: Calendar ortodox 10 februarie 2023. Ce sărbătoare este vineri? Cruce neagră în calendarul creștin-ortodox!

Totuși, trebuie să se respecte zilele de sărbătoare, în care nu se va organiza niciun eveniment. În 2023 sunt mai multe date în care nu se poate organiza un botez, iar părinții sunt nevoiți să aștepte. 

Care sunt excepțiile 

Fără after party.

Preoții vor creștina un bebeluș și în timpul postului, dar fără petrecerea de după. Vă puteți strânge la o masă, dar muzica și dansul ar trebui să lipsească. Tot aici vor exista și preparate simple, de post, care se vor consuma.

Citește și: Postul Paştelui 2023. Data când are loc Lăsata Secului

Mare parte din familii nu sunt de acord cu această regulă, preferând să schimbe data în care își botează micuții.

Lista completă a zilelor când nu se fac botezuri în 2023

Încă de la începutul anului, există perioada de dinainte de Bobotează, în care este interzis. Vezi lista completă cu zilele în care nu se botează.

 

  • În ajunul şi în zilele Praznicelor Împărăteşti: 1-2 februarie( Întâmpinarea Domnului), 24-25 mai( Înălțarea Domnului), 3 – 5 iunie( Rusaliile), 15 august( Adormirea Maicii Domnului), 13-14 septembrie( Înălțarea Sfintei Cruci)
  • De luni după Lăsatul secului de carne pentru Postul Sfintelor Paşti și până în Duminica Sfântului Apostol Toma( 21 februarie – 24 aprilie)
  • În Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel( 12 iunie – 28 iunie)
  • În Postul Adormirii Maicii Domnului( 31 iulie-14 august)
  • În Postul Naşterii Domnului (15 noiembrie – 24 decembrie)
  • În intervalul dintre Crăciun și Bobotează( 25 decembrie – 6 ianuarie)
  • De la Crăciun până la Bobotează( 25 decembrie-6 ianuarie)

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si