Unii dintre ei s-au folosit de metoda „accidentul” în disperarea de a-și salva familiile. Arhitecții și dezvoltatorii imobiliari au fost arestați și ei. Arhitectul unui complex a fost arestat pe aeroport în timp ce încerca să fugă având la el o valiză plină cu bani. 

Organizația Națiunilor Unite a avertizat și a spus că numărul morților se poate dubla. 

Citește și: Românilor le e frică de cutremur: Mai multe persoane care locuiesc în campusul social Henri Coandă au ieşit din locuinţe de teama unui posibil cutremur

Martin Griffiths a mers sâmbătă în oraşul Kahramanmaras din Turcia, epicentrul cutremurului devastator de 7,8 grade care a avut loc pe 6 februarie şi care a făcut în total  28.191 de decese: 24.617  în Turcia şi 3.574 în Siria,  spune  Agerpres.

Ar putea fi peste 50.000 de decese în urma cutremurului

Numărul persoanelor decedate s-ar putea ridica la peste 50.000. Aproape 150.000 de salvatori nu pot face față pentru a ajunge la toate ruinele și dărâmăturile.

Minunile încă există. În Hatay, o femeie însărcinată și fratele ei a fost scoși în viață după mai bine de 140 de ore petrecute sub dărâmături. Tot în această zonă, un adolescent de 15 ani, surdomut a fost găsit în viață după 132 de ore pe care le-a petrecut sub un munte de bucăți de beton.

Citește și: Salvatorii români și turci au scos de sub dărâmături un bărbat care a stat blocat timp de șase zile

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În Gaziantep o fetiță de 13 ani a fost scoasă la suprafață după 140 de ore. Un bebeluș de două luni a fost salvat de sub zidurile unui bloc din Adyiaman. Micuțul a stat 128 de ore în frig fără apă și fără mâncare.

Peste 100 de persoane au fost arestate

Autorităţile din Turcia au arestat peste 100 de persoane. Mulți au fost încarceraţi pentru comiterea de jafuri şi escrocherii după cutremur sau pentru că au zis că sunt voluntari, pentru a fura ajutoare. Alte persoane reținute s-au folosit metoda „accidentul” şi au înşelat sute de oameni care doreau să-şi salveze familiile și pe cei dragi.

Citește și: VIDEO| Cutremure în Turcia și Siria. Peste 28.000 de persoane au murit în urma dezastrului

Cu doar trei luni înainte de alegerile prezidenţiale, Erdogan a transmis public că statul va plăti chiria pentru un an de zile pentru toți turcii care au rămas fără locuințe în urma cutremurului.

Echipa Știrilor Kanal D, în epicentrul dezastrului

Criza umanitară din Turcia, devastată de cutremurele recente, ia amploare, iar Kanal D se implică activ atât pentru informarea telespectatorilor, chiar din mijlocul infernului, cât și prin campanii menite să vină în ajutorul victimelor seismelor.

Vlad Petrișor,  reporterul Știrilor Kanal D, și cameramanii Bogdan Dragomir și Adrian Zorzolan se află de ieri în Turcia, în una dintre cele mai puternic afectate regiuni, Hatay.

Din epicentrul dezastrului, ne țin la curent cu evoluția operațiunilor de salvare, dar și de ajutoare a sinistraților.

Citește și: VIDEO Miracolul de sub ruine: O familie de cinci persoane au fost găsită în viaţă sub casa prăbuşită, la cinci zile de la cutremur

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Telespectatorii Kanal D sunt astfel mai aproape de eforturile extraordinare făcute de comunitatea internațională  pentru găsirea supraviețuitorilor, dar și pentru alinarea suferinței celor rămași pe drumuri, care își plâng morții sau își caută apropiații.

Kanal D participă activ pentru ajutoarea celor afectați de cutremurele devastatoare prin donarea de lucruri vitale, necesare sinistraților, a echipamentelor tehnice de găsire a posibililor supraviețuitori. Toți cei care își doresc să se alăture efortului comun de sprijin pentru victimele din Turcia o pot face donând în conturile deschise de Ambasada Turciei la București la Garanti Bank BBVA:

CONT IBAN (LEI/RON): RO95 UGBI 0000 0120 6851 9RON
CONT IBAN (EUR): RO88 UGBI 0000 0120 6852 0EUR
Beneficiar: T.C. BUKRES BUYUKELCILIGI-YARDIM

Citește și: Doliu în lumea filmului! Emel Atıcı și fiica ei s-au stins din viață în urma cutremurului din Turcia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si