Dintre verdețurile de primăvară, urzica intră în categoria de lux. Un kilogram costă de la 30 de lei în sus. Chiar mai mult decât un kilogram de cotlet de porc fără os. Așa că, nu puțini sunt cei care fac cale întoarsă cu plasa goală.

Prețul urzicilor a ajuns la nivel cu carnea de porc

Georgiana Grimm, reporter Kanal D ne aduce mai multe informații.

„Niște urzici d-astea... dar m-am răzgândit. Nu mai cumpăr!”, spune o cumpărătoare.

Citește și: EXCLUSIV: Sibiu, orașul unde prețurile și chiriile apartamentelor sunt aproape de cele din București/ Agent imobiliar: ” Prețurile au crescut exponențial și nejustificat”

Un kilogram de urzică este cu 10 lei mai scump față de anul trecut. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Citește și: Târgul de Turism al României a început joi la Romexpo. Pachete reduse la jumătate de preț

Dragoș Frumosu, președintele Federației Sindicatelor din Industria Alimentară spune că: „Din cauza speculei. Este cert că asta se întâmplă. Nu putem discuta de urzici  care necesită cheltuieli cu costuri suplimentare”.
Nu numai urzica îi arde la buzunare pe cumpărători. Cei care urmează cel mai lung post al anului trebuie să cheltuiască o avere ca să aibă ce pune pe masă.

Citește și: Se scumpesc vacanțele pe litoralul românesc. Ce trebuie să faci pentru reduceri de 50%

Prețurile au explodat la legume

„10 lei un kilogram de ceapă. Cum e posibil? Ia, uite, salata 5 lei. Păi eu nu pot să mănânc salată”. „Am luat o singură țelină am dat 5 lei. Eu am o mie de lei pensia. Ce mai pot să iau? Mă duc să mai iau o pâine”, așa sună mărturiile clienților uimiți de prețurile legumelor.

Citește și: VIDEO- Ministrul Agriculturii anunță o liniștire a prețurilor. Ce alimentele se vor ieftini

Georgiana Grimm, reporter Kanal D: „ O salată, de exemplu, costă dublu față de anul trecut. Iar ceapa verde e mai scumpă cu 25%”.

Citește și: VIDEO- Românii înlocuiesc franzela clasică cu bagheta sau cu pâinea feliată cu semințe

„De vină suntem noi, că dacă tratăm acest preț cu nepăsare și nu cumpărăm, o să scadă prețul ca să nu le arunce”, a mai adăugat Dragoș Frumosu.

Comercianții spun că prețurile vor scădea ușor în următoarele săptămâni, pe măsură ce vom vedea tot mai multe verdețuri la tarabe.

Citește și: Incredibil cât a ajuns să coste pâinea cu untură și ceapă! Acum, doar bogații își pot permite "mâncarea săracului"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si