Medicul estetician din New York spune că un exercițiu fizic repetat zilnic are un efect devastator asupra pielii de pe fața noastră.

Citește și: Un expert criminalist, transformat în ucigaș în serie. A omorât 4 studenți și ar putea ajunge în fața plutonului de execuție

Chirurgul plastician renumit le spune pacienților săi să evite alergatul, precizând că exercițiul de mare impact îi face pe oameni să îmbătrânească mai repede.

Clipurile postate pe canalul de TikTok au devenit rapid virale și au declanșat enorme controverse. 

Medic pionier în liftingul facial

Dr. Gerald Imber, în vârstă de 82 de ani, are un cabinet privat în Upper East Side din Manhattan, unde este specializat în proceduri pentru față și corp, inclusiv în liftingul facial cu incizii limitate pentru care a fost pionier în urmă cu decenii.

Citește și: Un curier din Peru purta o mumie antică în geanta frigorifică. "O cheamă Juanita și e iubita mea spirituală"

Expertul, care are un interes deosebit în tratamentul și prevenirea îmbătrânirii, a înfuriat jumătatea din publiccul său de pe TikTok săptămâna aceasta când a vorbit despre faptul că alergarea pe distanțe lungi este o „greșeală”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Jumătate dintre pacienții mei mă iubesc pentru asta și jumătate mă urăsc”, a recunoscut el la începutul videoclipului devenit viral.

@geraldimbermd Did you know there are exercises that can accelerate your wrinkles? #skincareover50 #skincareover40 #plasticsurgery #plasticsurgery #plasticsurgeon #nycdoctor #manhattan #nyc ♬ original sound- Gerald Imber, MD

Alergarea pe durate lungi este contraindicată

Dr. Imber a remarcat că „este perfect să alergi un pic în fiecare zi sau să alergi câțiva km. de câteva ori pe săptămână”, dar mai mult decât atât este contraindicat.

Citește și: Polițista căsătorită, implicată în acte amoroase cu 6 colegi din secție, rupe tăcerea. "Au fost animale prădătoare"

"Ați văzut vreodată un alergător de lungă distanță, de lungă durată, care să nu aibă o față slabă și bătrână? Așa se întâmplă", a spus medicul plastician.

Ce este „chipul alergătorului”  

„Chipul alergătorului” a fost mult timp un subiect fierbinte de dezbatere în comunitatea alergătorului, unde unii susțin că impactul alergării a făcut ca pielea feței lor să se lase si înmoaie.

Alții sugerează, din contră, că îmbătrânirea avansată percepută se datorează grăsimii corporale scăzute sau expunerii crescute la soare a alergătorilor în aer liber.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Dr. Imber a adăugat că alergarea la maraton provoacă, de asemenea, stres asupra corpului, spunând: „Vă lasă genunchii, gleznele, [și] spatele. Este cam prost”, a adăugat el.

Cu toate acestea, există și o serie de beneficii ale alergării și el a reiterat că nu este nimic rău în a te bucura de o alergare din când în când.

„Deci, dacă vrei să alergi puțin, grozav, dar aerobic fără impact sau cu impact redus este într-adevăr modalitatea de a-ți face exerciții”, a concluzionat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si