Părinții lui Andrei au fost despăgubiți cu suma de aproape 390.000 de euro, în urma unui proces care s-a încheiat în urmî cu puțin timp, după mai bine de opt ani de tergiversări. Fiul celor doi români s-a stins din viață la doar 14 ani la Spitalul Careggi din Florența. O disecții a aortei i-a fost fatală copilului român, iar toată tragedia a avut loc după ce, inițial, medicii l-au tratat pentru o simplă scădere de glicemie.

Citește și: Ionuț, fostul polițist care i-a dat foc mașinii fostei iubite, a trimis un nou mesaj de amenințare: „M-am tuns ca să nu mă recunoască poliția”

Jurnaliștii locali de la  Corriere della Sera  au scris despre cazul familie de români care s-a chinuit mai bine de opt ani ca să-i facă dreptate lui Andrei.

Andrei nu a părut nici măcar o secundă bolnav

Familia de români este îngenuncheată de durere de opt ani de zile, încă de atunci când Andrei Claudiu Tiseanu, unicul lor fiu, care nu avusese semne că ar suferi de vreo patologie, s-a stins din viață la numai 14 ani pe patul spitalului, în cursul a zece zile de spitalizare.

Băiatului i-a fost efectuată o disecție a aortei, după ce, inițial, specialiștii l-au tratat pe român sub diagnosticul de scădere de glicemie.

Tratamentul greșit a dus la agravarea stării adolescentului.

Citește și: VIDEO- Un bărbat cu cagulă pe față și înarmat cu un cuțit a amenințat o vânzătoare și i-a furat banii. Totul s-a petrecut într-un magazin din Baia Mare

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Calvarul familiei de români a început într-o dimineață de la sfârșitul lunii noiembrie a anului 2015, atunci când Andrei a plecat către liceul din Castiglion Fiorentino ca întotdeauna.

"Andrei era un mic geniu la matematică și avea note excelente, un băiat foarte bun care iubea taekwondo. În acea dimineață de 18 noiembrie 2015, a ieșit ca de obicei să ia autobuzul către liceul din Castiglion Fiorentino. S-a simțit rău în timp ce era cu prietenii și colegii săi pe stradă. M-a sunat imediat: Vino să mă iei!", a povestit cu lacrimi în ochi tatăl băiatului, un român în vârstă de 50 de ani, care este stabilit în Italia încă de la începutul anilor 2000.

Adolescentul a fost transportat la spital după ce i s-a făcut rău la școală

Între timp, până ca tatăl său să ajungă în fața liceului, alarmați de starea lui Andrei, colegii acestuia sunaseră deja la numărul unic de urgență 118.

"Când am ajuns, l-am găsit întins în ambulanță, era conștient. Asistenta m-a liniștit, spunându-mi că avea doar o scădere de glicemie, nimic grav", a mai adăugat tatăl adolescentului.

Citește și: EXCLUSIV: Mari companii austriece taie lemn din pădurile din România, în mod ilegal/ Romsilva: ”În pădurile de stat, s-a înregistrat anul trecut un volum al tăierilor ilegale de 41.631 metri cubi”

"A fost clasificat drept cod galben, fără urgență. Între timp, el tot spunea că are dureri severe în piept. Am așteptat destul de mult acolo, având cod galben, apoi ne-au trimis la secția de Urgențe pediatrice. Și acolo a trebuit să așteptăm, iar fiul meu continua să se plângă de dureri puternice în piept. În cele din urmă au făcut testele care au arătat disecția aortei. Abia atunci a devenit un caz de urgență și au chemat elicopterul care l-a transportat la Spitalul Careggi. După operație, a ieșit medicul și ne-a explicat că s-a pierdut prea mult timp, că dacă nu ar fi fost vorba de un băiat așa de tânăr nici nu l-ar mai fi operat și că, chiar dacă printr-un miracol supraviețuia avea să sufere complicații grave pentru tot restul vieții", a adăugat românul în vârstă de 50 de ani.

Părinților nu le pasă de bani

Andrei Claudiu Tiseanu s-a stins din viață pe data de 27 noiembrie 2015, la orele dimineții. O întârziere fatală în stabilirea diagnosticului corect, care a costat ASL (Autoritatea Locală de Sănătate) 390.000 de euro, o despăgubire către părinții copilului stabilită de judecătorul Lucia Faltoni după opt ani de luptă juridică.

Citește și: Violeta s-a stins din viață după ce a lucrat o viață întreagă ca îngrijitoare în Italia. Românca a fost omagiată de colege

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Cazul românului în vârstă de 14 ani a trecut prin fața a trei magistrați care au încercat o mediere imposibilă. Autoritatea Locală de Sănătate nu a vrut niciodată să recunoască că diagnosticul lui Andrei a fost unul greșit și intenționează să facă recurs.

"Mie și soției mele nu ne pasă de bani suntem doar mulțumiți că s-a făcut dreptate. M-a durut mult când ei au afirmat că au procedat în mod corect și nu și-au recunoscut greșeala”, a mai afirmat tatăl lui Andrei, un mic antreprenor în domeniul construcțiilor din Camucia, provincia Arezzo (Toscana).

Citește și: Florin Stîngaciu este cu un pas mai aproape de libertate! Condamnarea pe viață a românului a fost redusă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si