Cum arată un apus de soare pe planeta Marte? Imagini noi publicate de NASA
Roverul Curiosity trimis de NASA pe Marte a făcut o poză la apus care ar face gelos orice influencer de pe Pământ.
Roverul Curiosity de la NASA a surprins pentru prima dată un apus de soare pe planeta Marte. Imaginile sunt spectaculoase și reprezintă o premieră pentru umanitate.
I've got sunshine on a cloudy day.
🎶
For the first time, @MarsCuriosity spotted some of the clearest sunrays ever seen on the Red Planet. These images reveal new findings about the weather on Mars: https://t.co/lwmbmecl8J pic.twitter.com/ah60UWsnf8 — NASA (@NASA) March 6, 2023
Roverul Curiosity Mars a captat aceste „raze de soare” strălucind prin norii marțieni la apusul soarelui pe 2 februarie 2023, cea de-a 3.730-a zi a misiunii NASA.
A fost prima dată când razele solare, cunoscute și sub numele de raze crepusculare, au fost văzute atât de clar pe Marte, potrivit PopSci.com.
Imaginile surprinse de robotul NASA îi va ajuta pe cercetători să înțeleagă mai bine evoluțiile meteorologice de pe "planeta roșie".
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Exploratorul marțian de dimensiunea unei mașini a surprins un apus de soare orbitor pe Planeta Roșie la începutul noii sale campanii de imagistică în nor, care a început în ianuarie.
Imaginea, făcută pe 2 februarie, arată raze de lumină care luminează un grup de nori.
Aceste raze sunt numite raze crepusculare, derivate din cuvântul latin pentru „amurg”.Cel mai nou survey al norilor crepusculari al Curiosity se bazează pe observațiile publicate în mai 2021 care au arătat nori strălucitori de noapte (alias noctilucenți).
Norii marțieni sunt în mare parte formați din apă și gheață și plutesc la cel mult 50 de kilometri deasupra solului, dar norii din această nouă imagine par a fi mai înalți acolo unde este deosebit de frig.
Citește și: Este ceva ciudat în legătură cu câinii iradiați care trăiesc la Cernobîl
NASA spune că poziția lor sugerează că norii noctilucenți sunt formați din gheață cu dioxid de carbon sau gheață uscată.