Oamenii din comuna Malu Mare, județul Dolj, au început sărbătoarea încă de la primele ore ale dimineții. Au umplut paharele cu vin și țuică, au pregătit platouri cu slănină și jumări și s-au apucat de povești.

Citește și: 9 martie: Ziua celor 40 de Mucenici și Ziua Bărbatului la români. Mesaje și urări pentru această zi de sărbătoare

”Hai, nea Fane, pune și acolo! Îi pun și lu domn' George, că ăsta-i pretențios.”

, spune un localnic.

Tradiția celor 44 de pahare, sărbătorită și în comuna Malu Mare

Vinu-i bun, țuica preparată de localnici, așa că petrecerea a curs precum lichidul în pahare. Dar cu responsabilitate, pentru că excesul nu face bine. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Eu de aseară fac antrenament, de fapt, cu o săptămâna înainte. Câte două-trei. Acum vreau să ajung la 44, ca să-i întrec pe toți.”, a precizat un alt localnic. 

Gazda a fost nea Marian, care, după o viață plină de muncă, s-a mutat la țară, acolo unde își produce singur alcoolul.

”Ce-am băut la masă, ce bem la masă, de aici în butoi.

Țuică făcută în casă? Făcută de mine. Eu nu beau băuturi de la cârciumă, băuturi de cramă, eu îmi fac singur băutura.”, a continuat nea Marian.

Superstiții la sărbătoare Mucenicilor

Ieri, au fost sărbătoriți cei 40 de Mucenici, însă nu este clar cum s-a ajuns la 44 de pahare. Preoții spun că lăcomia a adăugat 4. Oamenii nu sunt de aceeași părere.

Aceștia spun că tradițiile urmate cu sufletul curat nu trebuie condamnați. 

Și cum petrecerea fără muzică e ca mâncarea fără sare, sătenii au încins și o horă în cinstea celor 40 de Mucenici. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si