Un bărbat din Oradea este un adevărat model de urmat, pentru oricine. El ne arată că pasiunea și dorința de a ne depăși limitele nu țin cont de vârstă și ne păstrează curioși de lucruri.

Emeric Siszer s-a înscris la o nouă facultate, la Arte, la cei 70 de ani pe care îi are. Bărbatul nu s-a simțit prea bătrân pentru a face ceva nou.

Citește și: Selena Gomez, cea mai urmărită femeie

Emeric, o pasiune nesfârșită pentru artă

Bărbatul de 70 de ani este pasionat încă de când era un mic copil, de tot ceea ce înseamnă artă. El a făcut tot posibilul pentru a urma studii de specialitate, în ciuda tatălui său, care dorea ca el să devină inginer de mină. Când era în liceu, el își făcea banii de buzunar prin lucru. Lucra ca tâmplar pentru a strânge bani.

„Făceam sicrie și lăzi pentru portocale. Primeam 50 de lei pe săptămână”,  declară Emeric, conform  oradeaindirect.ro.

Citește și: Ligia Deca, testată pozitiv cu COVID-19. Ministrul Educației a fost alături de Klaus Iohannis în Emiratele Arabe Unite

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Deși a devenit proiectant la o întreprindere minieră, bărbatul nu a renunțat niciodată la visul său. A făcut un robot ce spunea „la mulți ani!” și inclusiv un bust al lui Gavrilă Mihali, un faimos primar al localității de unde este Emeric, Borșa.

FOTO- Un bărbat este student la 70 de ani! Se întâmplă în Oradea: „Are un entuziasm contagios”

Statuia primarului

[Sursa foto: oradeaindirect.ro]

Bătrânul nu refuză nicio provocare care îi apare în cale.

Citește și: VIDEO- Profesorii unor școli din Capitală afirmă că traficul și consumul de droguri nu este o situație necunoscută

„Am pictat și o biserică. În total vreo 48-50 de scene biblice. Proprietarul unui sat de vacanță a ținut să aibă și o biserică de lemn. M-a întrebat dacă nu vreau să i-o pictez. De ce nu? Fac tot ce mi se cere. Așa îmi mai completez pensia, destul de mică”, a mai spus el.

Bărbatul este interesat de învățătură

Odată ajuns pe băncile facultății, bătrânul student spune că îi place la facultate și că a învățat să privească arta din mai multe unghiuri, cum ar fi filosofia din spatele unei opere de artă. Mai mult decât atât, setea de cunoaștere nu se oprește aici.

Citește și: Simulare Evaluare Națională 2023: Subiectele și baremul la Matematică

Bărbatul spune că și-ar dori să învețe tot dacă ar fi posibil. El a adăugat că a fost primit cu multă căldură la facultate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si