Etajele superioare ale unor clădiri rezidențiale au fost lovite de bombe miercuri de dimineața în orașul Rzhyshchiv, la periferia capitalei Kiev.

Citește și: VIDEO. "Dragul meu prieten". Reacția stânjenitoare a lui Vladimir Putin când l-a lăudat Xi Jinping a devenit virală

Printre victime se numără un copil de 11 ani, au declarat serviciile de salvare ucrainene, citate de BBC News.

atac rusia kiev

Două clădiri rezidențiale de lângă Kiev, lovite de dronele Rusiei

[Sursa foto: Pravda.ua]

Noi atacuri ale Rusiei în capitala Kiev și în alte orașe din Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că Rusia a lansat peste 20 de „drone ucigașe”, precum și rachete și obuze.

Referindu-se la plecarea președintelui chinez Xi Jinping din Rusia cu câteva ore mai devreme, el a spus că de fiecare dată când „cineva încearcă să pronunțe cuvântul „pace” la Moscova”, este de fapt un alt ordin de lansare a atacurilor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Cuvintele lui Xi Jinping sperie Occidentul. Scrisoarea integrală a liderului Chinei publicată la sosirea în Rusia

Președintele Vladimir Putin a declarat marți că multe prevederi ale unui plan de pace chinezesc în 12 puncte „pot fi luate ca bază pentru soluționarea conflictului din Ucraina, dacă Occidentul și Kievul sunt pregătiți pentru acesta”.

Planul nu face propuneri specifice și nu solicită în mod explicit forțelor ruse să părăsească teritoriul suveran al Ucrainei.

Cel puțin 4 morți după noile atacuri cu drone ale Rusiei

Presa ucraineană scrie că atacurile nocturne ale Rusiei au distrus cămine școlare din la marginea capitalei Kiev și că numărul victimelor este de 4 morți.

"O instalație civilă a fost avariată din cauza unui atac peste noapte cu drone în regiunea Kiev. În prezent știm că sunt trei morți și șapte răniți", au transmis oficialii locali, citați de Pravda.com.ua

Cămine școlare distruse în ataul Rusiei 

[Sursa foto: Pravda.ua]

Patru persoane au fost ucise și alte șapte rănite într-un atac rusesc din timpul nopții asupra regiunii Kiev, căminele școlilor au fost avariate, iar alte patru persoane sunt căutate sub dărâmături.

Lovituri aeriene asupra Odesei

Într-un atac separat rusesc, trei persoane au fost rănite în orașul Odesa din sudul țării, o clădire cu trei etaje fiind lovită pe terenul unei mănăstiri, a declarat șeful personalului prezidențial Andriy Yermak.

Drone au fost trase și în regiunea de nord-vest a orașului Zhytomyr, dar nimeni nu a fost rănit.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Armata ucraineană a declarat că 16 dintre cele 21 de drone lansate miercuri au fost doborâte.

La câteva ore după aceea, sirenele de raid aerian au răsunat în toată Ucraina, pe fondul unor informații potrivit cărora avioane de război rusești care transportau rachete cu rază lungă de acțiune au ieșit în aer.

Ripostă a Kievului în Crimeea

Separat, oficialii din Crimeea anexată Rusiei au spus că un atac cu dronă ucraineană asupra flota lor a fost respins. Explozii au fost raportate de locuitorii orașului-port Sevastopol.

Șeful autorității de ocupație a Rusiei, Mihail Razvozhaev, a declarat că trei „obiecte” care au vizat flota Mării Negre au fost distruse și navele de război rusești nu au fost avariate.

Nu a existat niciun comentariu din partea armatei ucrainene, care a declarat la începutul acestei săptămâni că a distrus rachete destinate flotei la un nod feroviar din Dzhankoi, în nordul Crimeei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si